Ce implicaţii are cazul Bucloiu în structurile poliţiei gorjene

Tribunalul Gorj va decide astăzi dacă Ion Bucloiu, un sătean din Săuleşti acuzat de şantaj într-un dosar instrumentat de Direcţia Generală Anticorupţie, va rămâne în arest pentru 29 de zile. Verdictul era aşteptat ieri, dar amânarea a venit la cererea lui Bucloiu, care îşi caută avocat. Interesantă este implicarea DGA în acest dosar, structura fiind specializată în combaterea şi prevenirea corupţiei în structurile ministerului de Interne. Deocamdată nu s-a spus dacă sunt şi poliţişti implicaţi în dosar, cert este că Bucloiu îşi ameninţa victimele că vor fi arestate ca urmare a reclamaţiilor depuse de el la diverse instituţii, dacă nu vor cotiza cu sume de bani.

Ion Bucloiu a avut un avocat desemnat din oficiu pentru a-l reprezenta, dar a cerut să i se acorde 24 de ore pentru a-şi angaja propriul avocat, astfel încât cauza lui să fie pledată mai bine. Bucloiu a precizat magistratului de caz că vrea să probeze cu hârtiile pe care le are că nu este implicat în acuzaţiile ce-i sunt aduse, el pledând nevinovat, cel puţin la o primă vedere, înainte de a i se da dreptul la a-şi susţine nevinovăţia. Bărbatul e convins că azi va reuşi să aducă în faţa magistraţilor argumentele care să permite punerea lui în libertate, dar, pe holurile Tribunalului şi nu numai, toţi cei care l-au cunoscut sau au avut de-a face cu reclamaţiile lui se miră că „de abia acum” a fost prins în flagrant. Reamintim că Bucloiu a fost reţinut la sfârşitul săptămânii trecute şi arestat preventiv după ce a fost prins luând bani de la un pădurar pe care îl şantaja.

Şi alţi pădurari din localitatea sa natală, Săuleşti, l-au reclamat tot pentru că ar fi fost şantajaţi, Bucloiu brevetând o reţetă simplă de a obţine sume mici de bani de la cei pe care nu-i lăsa în pace şi îi târa toată ziua pe la instanţele de judecată sau pe la Parchet. Anchetatorii susţin că acesta depunea o plângere, după care mergea la cel vizat şi îi cerea bani pentru a-şi retrage hârtia, unii dintre cei aflaţi în astfel de situaţii dând bani pentru a scăpa de problemele pe care nu şi le doreau. Bucloiu are zeci de procese înregistrate pe numele său, anual, la instanţele din Gorj şi la Curtea de Apel Craiova, dar şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, toate reclamaţiile sale fiind respinse de către judecători.

FLAGRANT

Flagrantul a avut la bază o serie de denunţuri depuse de diferite persoane la Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj. Toate activităţile au fost efectuate cu sprijinul tehnic al Serviciului Român de Informaţii (S.R.I.) şi al lucrătorilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (I.J.J.) Gorj.

DGA

Direcția Generală Anticorupție (DGA) este o structură a Ministerului de Interne, specializată în combaterea și prevenirea corupției din cadrului ministerului.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: