Ce înţelege presa când Ponta nu spune nimic nou

Aflu ieri de la aproape toate posturile de ştiri că Victor Ponta s-a hotărât în sfârşit să candideze la prezidenţiale şi că a făcut un anunţ oficial în acest sens. Mai spre seară, anunţul era doar „aproape oficial”. În fapt, Ponta a avut ieri cele trei-patru ieşiri zilnice pe televiziuni, în care nu a spus nimic nou. Ceea ce nu i-a împiedicat pe unii să-i dezbată vorbele pe toate părţile, de dimineaţa şi până târziu în noapte.

Ca să nu ieşim din peisaj, am luat şi noi vorbele lui Ponta. Care a spus aşa: „Pe 1 august, cine va dori să candideze trebuie să anunţe”. Bun, până aici nu a anunţat nimic. Să vedem continuarea: „Eu le-am spus colegilor că dacă există sprijinul lor sunt pregătit pentru a candida”. Şi asta ştiam, a spus-o şi în campania de la europarlamentare de dimineaţa până seara. Dacă băcăuanii mă vor, dacă teleormănenii mă vor, dacă… şi aşa mai departe. Să vedem însă ce a mai spus Ponta ieri: „Domnul Geoană a spus că dacă voi candida mă va sprijini". E logic, nu? Doar sunt colegi de partid. Deşi dacă ne amintim că Ponta a recunoscut că nu l-a votat pe Geoană în 2009, cu toate că era purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale, ar putea să ne surprindă puţin generozitatea lui Geoană.

Ponta nu s-a oprit aici cu „anunţarea oficială” a candidaturii sale. „Trebuie să avem încă o dată o discuţie foarte clară cu UNPR şi PC, va fi un candidat comun”, a fost următoarea noutate oferită de Ponta. Avea cineva vreo îndoială? Nu fix pentru această candidatură comună s-a înfiinţat alianţa dintre cele trei partide, cu nume de valută, USD? „E o atmosferă de mare hotărâre şi cred că de data aceasta vom câştiga”, a mai spus Ponta, care a concluzionat: „Nu candidez din cauza presiunilor şi nici nu mă las rugat”. Şi a mai spus că proiectul lui personal este acela de a rămâne premier până în 2016.

Zeci de ziarişti, politicieni şi analişti au analizat ieri la televiziuni anunţul lui Ponta. Unii au înţeles că va candida, alţii că nu. Cert este că nu degeaba plăteşte Ponta din banii guvernului peste o sută de consilieri. Are parte de publicitate gratuită şi când nu spune nimic.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: