Ce le spune Călinoiu nemulţumiţilor din CEO

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a fost, din nou, întrebat la o emisiune la TV Sud despre milionul de locuri de muncă pe care l-a promis PSD. Călinoiu a dus discuţia spre minerit, menţionând locurile de muncă garantate la CE Oltenia. Călinoiu a confirmat că vin foarte mulţi oameni la el, şi pesedişti şi pedelişti, care se plâng de ceea ce li se întâmplă în complex. El a mai dezvăluit că producătorul de energie a încheiat contracte de export de cărbune. 

Reporter: Aţi promis un milion de locuri de muncă. Dar să vorbim de Gorj. Câte locuri de muncă vor fi create în Gorj până pe 31 decembrie 2014?

Ion Călinoiu: În judeţul Gorj, sigur, până în 31 decembrie locurile garantate, sunt iată, cele din Complexul Energetic Oltenia. Pentru aceasta s-au depus cu adevărat eforturi serioase şi mai ales s-au luat măsurile pentru a crea un cadru propice ca la nivelul CE Oltenia să fie echipă profesionistă, să se ocupe de energie şi cărbune în condiţii foarte, foarte grele. (...) Sunt problemele mai sub control, nu mai sunt băieţii deştepţi care să dea năvală pe CE Oltenia.

Rep.: CE Oltenia face protecţie socială pentru companiile de stat, dar când nu va mai aparţine statutului ce se va întâmpla?

I.C.: După cum aţi văzut în ultimul timp totul este legat de consumul de energie. Am înţeles că există deja un export de cărbune în Croaţia sau Serbia că acolo a fost o problemă legată de unele avarii. Deci am trecut şi la pătrunderea în piaţă prin export, piaţa externă prin export de energie şi cărbune.

Rep.: CEO exportă cărbune?

I.C.: Da. Deja au intrat, au şi pornit să încarce. Suntem într-o distanţă destul de optimă pentru transportul cărbunelui. Este echivalent cu menţinerea lui într-un depozit.

Rep.: Restructurarea companiei, problema TESA, Unitatea de pază sunt chestiuni care generează stare de tensiune în rândul salariaţilor.

I.C.: Nu le comentez. Mai vin nemulţumiţi, pesedişti, pedelişti. Pesediştii că tocmai pe noi, pedeliştii că sunt supăraţi că li se dau poliţe politice. Mai ales cei din TESA. Nu se mai implică nimeni politic în activitatea CEO. Ţinta este eficientizarea companiei. Mai puţin cu mapa, mai puţin prin birouri, să se ducă la specializarea de bază. Mi se pare corect. Ce se întâmpla dacă continua aşa, nu se distrugea totul, Doamne fereşte, vedeţi cum s-a întâmplat în alte părţi. (...) Li s-a mai luat la unii din salarii, aveau salarii foarte mari. Dacă aveau 8000 de lei salarii şi acum 4000 de lei, să-mi fie cu iertare.

Rep.: Un telespectator transmite prin sms că sub conducerea dvs. Gorjul a ajuns în ultimul hal.

I.C.: Eu cred că mi-am făcut datoria. 60% din gorjeni mi-au spus că merg în direcţia bună. Probabil face parte din cei care au îmbrăţişat ideile de a-şi rezolva problemele de clientelă politică.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: