CE Oltenia a cerut desfiinţarea unui drum judeţean

Conducerea CE Oltenia a solicitat aviz de mediu pentru desfiinţarea unui drum judeţean. Este vorba de şoseaua care asigură accesul între satele Roşia Jiu din Fărcăşeşti şi Negomir. Drumul va fi dezafectat pentru continuarea activităţii miniere la cariera Roşia, iar accesul negomirenilor spre Rovinari şi retur se va face pe noul drum construit de complex.

Conform anunţului postat pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj, CE Oltenia a solicitat emiterea acordului de mediu pentru desfiinţarea DJ 674B - Zona “Dealul lui Glăvan”. Este vorba de cea mai scurtă cale de acces a celor care merg din zona Rovinari spre Negomir. Drumul este într-un stadiu destul de prost, asta pentru că autorităţile judeţene nu au mai investit pentru că oricum se cunoştea faptul că va fi desfiinţat. CE Oltenia vrea să extindă cariera Roşia pentru a extrage cărbunele din zonă. “Drumul va fi afectat de carieră, de aceea au solicitat aviz la noi pentru desfiinţare”, a spus Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

CE Oltenia a realizat un nou drum din fondurile companiei, care pleacă din Negomir şi ajunge în Fărcăşeşti, dar cei care tranzitează zona vor parcurge mult mai mulţi kilometri pentru a ajunge la Rovinari. Primarul din Negomir, Ion Gruescu, spune că CE Oltenia vrea să reabiliteze şi porţiunea de drum dintre Fărcăşeşti şi Rovinari, care este un fel de centură a oraşului şi care în prezent este aproape impracticabil, mai ales atunci când plouă, pentru că pe porţiuni mari din şosea nici măcar nu există asfalt. Autorităţile din Negomir spun că cei de la CE Oltenia ar fi demarat lucrările de modernizare a drumului. Primarul Gruescu spune că tot drumul vechi este mai circulat, pentru că este mai scurt. “Sperăm să nu fie probleme pe drumul cel nou cu alunecările. Se circulă pe el, dar tot pe drumul vechi se circulă mai intens. Se lucrează la varianta de trece prin faţa sediului EMC Roşia. Sunt în permanentă legătură cu inginerul şef de la Roşia, domnul Cocolea, cu domnul Petrescu de la Divizia Minieră. Insist foarte tare, atât eu cât şi domnii primari de la Fărcăşeşti şi Urdari, pentru terminarea acestei variante de drum”, a precizat Ion Gruescu, primarul comunei Negomir.

Şoseaua cea nouă, administrată de Consiliului Judeţean

Noul drum ce s-a realizat de CE Oltenia, de circa 10 km, de la Negomir la Fărcăşeşti, va fi cedat de companie către Consiliul Judeţean Gorj. În fapt, şoseaua va deveni DJ 674B, ca vechiul drum. Pe ordinea de zi a şedinţei de vineri, 29 mai, a Consiliului Judeţean Gorj există un proiect de hotărâre privind “preluarea în domeniul public al judeţului Gorj şi în administrarea Consiliului Judeţean Gorj a obiectivului de investiţii ”Deviere drum judeţean DJ 674 B Roşia de Jiu-Negomir” din patrimoniul Societăţii Complexul Energetic Oltenia S.A., sucursala Divizia Minieră Târgu-Jiu-U.M.C.Roşia”, conform ordinei de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: