CE Oltenia, amendat pentru transportul minerilor

Complexul Energetic Oltenia a fost sancţionat de inspectorii de muncă din cauza condiţiilor periculoase în care sunt transportaţi minerii în cariere. ITM Gorj a aplicat o amendă în valoare de 10 mii de lei, după controalele de la Cariera Lupoaia.

„În urma apariţiei în mass media a unor informaţii cu privire la transportul minerilor la locul de muncă  în condiţii neconforme cu normele securităţii şi sănătăţii în muncă, ITM Gorj a efectuat un control în Cariera Lupoaia. În urma verificărilor, inspectorii de muncă au constatat că muncitorii sunt transportaţi cu mijloace auto neomologate şi au dispus sancţionarea angajatorului cu o amendă de 10.000 de lei”, a precizat George Octavian Romanescu, inspector şef ITM Gorj.

De asemenea, s-a impus, ca măsură, interzicerea folosirii mijloacelor de transport neomologate. „La Cariera Lupoaia, nu mai este asigurat transportul de mai bine de o săptămână. Domnul director Boza ne-a promis că va rezolva această problemă. Şi când au venit domnii de la ITM, noi eram tot cu tractorul. Nu au sancţionat niciun tractorist. Am dat şi eu declaraţii, şi colegii mei”, a explicat liderul de sindicat Nicu Bunoaica.

Verificări se vor face şi la Cariera Roşiuţa, unde oamenii au semnalat că sunt transportaţi cu maşini periculoase. Nu au uşi şi nici scaune. (A.A.)

Vizualizări: 1,443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: