CE Oltenia, contract de zece milioane de dolari pentru piatră de calcar

Conducerea Complexului Energetic Oltenia va informa acționarii în ședința din luna august cu privire la începerea procedurii de achiziție de piatră de calcar. Contractul estimat la 34,8 de milioane de lei este pentru următorii patru ani, când se estimează că termocentrala Turceni va consuma 800.000 de tone de piatră de calcar. Calcarul este folosit în procesul de desulfurare, astfel încât poluarea de la termocentrală să fie cât mai redusă.

„În prezent, necesarul de piatră de calcar se asigură prin contracte subsecvente încheiate cu furnizorul SC Getrans Beton SRL la acordul cadru nr. .../2015, valabilitatea fiind de doi ani. Menționăm că la data de 31.05.2017 a fost încheiat ultimul contract subsecvent cu valabilitate până la data de 31.08.2017, valoarea tuturor contractelor subsecvente atribuite până în prezent fiind egală cu cea maximă prevăzută de acordul cadru de 11.084.181 lei”, se arată într-un document postat pe site-ul companiei.

Pentru piatra de calcar necesară în următorii patru ani, CE Oltenia este dispus să ofere cel mult 43,5 lei pe tonă. (R.S.)

Vizualizări: 2,517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: