CE Oltenia, în instanţă cu o primărie din Gorj

Complexul Energetic Oltenia a chemat în instanţă Primăria Dragoteşti. Primarul din comună susţine că este vorba de o factură pe care primăria nu a achitat-o Complexului pentru furnizarea apei în localitate. Vili Pasăre este sigur că Primăria Dragoteşti va avea câştig de cauză, pentru că nu avea cum să consume 20.000 de metri cubi de apă, cât a facturat CEO.

Procesul a început luni cu o amânare pentru jumătatea lunii ianuarie 2020, atunci când părţile împlicate trebuie să se prezinte cu probe. S-a ajuns aici după ce Complexul Energetic Oltenia a facturat primăriei din Dragoteşti 20.000 de metri cubi de apă, în condiţiile în care în mod normal se consumă 200-300 de metri cubi.

Primarul din localitate susţine că se putea ajunge la un consum atât de mare doar dacă se spărgea vreo ţeavă, lucru care nu s-a întâmplat. "Noi în comună primim apă de la CEO. E vorba de pompele stradale, pe la instituţii şi cam atât. Consumul nu poate fi atât de mare, că nu se consumă. Sătenii nu dau apă cu clor la animale, dau de la ei din fântăni. În medie, consumăm să zic aşa maxim 300 de metri dacă e vreo fisură pe ţeavă sau o mică avarie. Ei vin cu o factură de 4.000 de lei pentru 20.000 de metri cubi şi cu un proces verbal pe care eu nu l-am semnat, iar factura am ştornat-o", a declarat Vili Pasăre.

Primarul din Dragoteşti este sigur că va câştiga acest proces care, din punctul lui de vedere, nu are fundament. "Sunt sigur că o să câştigăm procesul şi o să le demonstrăm că nu au dreptate. Nu ştiu cum au citit apometrele, dar nu au dreptate. Eu am pozat apometrul. Noi, aici la Dragoteşti, consumăm foarte puţină apă de la reţea. Nu se justifică factura", a mai spus Vili Pasăre.

Vizualizări: 2,730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: