CE Oltenia neagă afacerile cu firmele lui Alin Ionescu

Un om de afaceri cu origini în Târgu Jiu, Alin Ionescu, a fost reţinut pentru evaziune fiscală de milioane de euro. Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar, nu este străin nici de afacerile din judeţul natal. Presa centrală a scris că el are contracte cu CE Oltenia, dar şi cu Consiliul Judeţean Gorj pentru modernizarea unui drum. Complexul energetic a comunicat însă că nu are nici un fel de relaţii contractuale cu firma lui Alin Ionescu. Surse din PSD susţin că Ionescu este un apropiat al lui Victor Ponta, în timpul campaniei electorale pentru parlamentarele din 2012 el fiind mai multe zile în judeţ, alături de staff-ul deputatului de Gorj. Omul de afaceri a participat şi la un chef dat de şeful judeţului, Ion Călinoiu, la Runcu, unde au fost invitaţi şi mai mulţi jurnalişti.

Un important om de afaceri din București, gorjean la origini, a ajuns în noaptea de luni spre marți în arestul Poliției într-un dosar de evaziune fiscală în care este acuzat că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu zece milioane de euro. Alin Ionescu a negat orice acuzație de acest gen, spunându-le jurnaliștilor că nu a avut el o cifră de afaceri atât de mare, dar apoi să mai și dea o așa țeapă, însă anchetatorii sunt de altă părere. Soțul cântăreței Cristina Spătar este patronul firmei Shelter Security, iar pe lângă aceasta, afaceristul din Târgu Jiu a mai înființat alte 8-9 firme „fantomă”, cu care, teoretic, firma sa derula contracte de pază.

În realitate, firmele respective furnizau acte false pentru contabilitate, fiind eludată astfel plata unor taxe și impozite. Shelter Security activează de ceva vreme și la nivel de Gorj, odată cu venirea la conducerea Complexului Energetic Oltenia a lui Laurențiu Ciurel firma respectivă preluând serviciul de pază și securitate la sediul companiei de stat, asta în condițiile în care, până atunci, cei de la Signovince prestau aceste servicii, firma respectivă fiind a fostului șef al SRI Gorj, Ion Făget. Informaţia prezentată pe larg în presa centrală a fost dezminţită de complex.

Firma lui Ionescu și-a dezvoltat în ultima vreme și un segment de construcții și, astfel, a ajuns să fie implicată în modernizarea unui drum județean administrat de Consiliul Județean condus de Ion Călinoiu, liderul PSD fiind în relații foarte bune cu omul de afaceri. Potrivit adevarul.ro, o altă firmă a lui Alin Ionescu, Shelter Construct, se ocupă de modernizarea drumului judeţean 672 Ciuperceni- Godineşti-Tismana-Peştişani-Buduhala. Licitaţia a fost câştigată de Întreprinderea de Drumuri şi Poduri a Consiliului Judeţean, dar firma Shelter Construct este subcontractant. Valoarea contractului se ridică la aproape 37 milioane de lei. În trecut, Curtea de Conturi a mai constatat că firma de pază a lui Alin Ionescu a mai fost implicată în derularea unor contracte ilegale la Loteria Română, contracte care fac și ele obiectul unor anchete penale.

REPLICĂ

“Aducem la cunoştinţa opiniei publice faptul că Societatea  Complexul Energetic Oltenia nu are relaţii contractuale cu firma Shelter Security SRL, nici pentru asigurarea pazei, nici pentru servicii de consultanta la înfiinţarea Direcţiei de Pază din cadrul companiei. Aceste articole reprezintă o dezinformare intenţionată, fiind total lipsite de realitate”, se arată într-o replică postată pe site-ul CE Oltenia.

10 – milioane de euro este prejudiciul adus statului prin firmele lui Alin Ionescu.

Vizualizări: 316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: