CE Oltenia NU se constituie parte civilă într-un proces cu 10 directori

Acţionarii Complexului Energetic Oltenia au respins propunerea Directoratului de a se constitui parte civilă într-un dosar aflat în instrumentarea Parchetului Local Târgu Jiu. Este vorba despre a doua parte a dosarului Masa Caldă. Primul dosar a fost retrimis de instanță la procuror pentru refacerea cercetării. În cel de-al doilea dosar erau implicaţi zece angajaţi ai CE Oltenia, iar prejudiciul se apropia de 500 de mii de lei. Nu se întâmplă în fiecare zi ca o companie de stat să refuze să fie parte civilă într-un proces.

 Parchetul Târgu Jiu a trimis o adresă Complexului Energetic Oltenia prin care întreabă compania dacă se constituie parte civilă în acest dosar în care prejudiciul este calculat la 493.226 de lei, această sumă rezultând din diferenţa de mese comandate pentru salariați și numărul de posturi efective. Vizați de ancheta procurorilor sunt: Ion Stoichițoiu, Constantin Lăzăroiu, Aristică Tănăsoiu, Daniel Olaru, Nicolae Viașu, Mihail Raicu, Constantin Cărămizoiu, Dorel Vavură, Ion Sgondea și Elena Mihaela Trufelea. Ei sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu.

Acționarii companiei energetice au votat împotriva constituirii ca parte civilă în acest dosar, în luna ianuarie. Interesant este că tot într-un dosar pentru masa caldă mai sunt cercetate și alte persoane, dar dosarul a fost retrimis la procurori. „Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu va remedia neregularităţile constatate şi va comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea dosarului. Stabileşte termen în data de 20.12.2016, când se vor cita părţile”, au decis magistraţii. De atunci au mai fost câteva amânări. Ultimul termen este 14 februarie, când se va da pronunțarea.

Galerie foto


Vizualizări: 1,276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: