CE Oltenia plăteşte zeci de milioane pentru taxa pe stâlp

Complexul Energetic Oltenia trebuie să achite anul acesta suma de 31 de milioane de lei către Fisc, urmare a aplicării impozitului pe construcţii speciale de 1,5%, cunoscut mai bine ca “taxa pe stâlp”. 26 mai a fost ultima zi de achitate a primei tranşe fără penalităţi. La nivelul judeţului Gorj, în jur de 10 agenţi economici din rândul societăţilor mici şi mijlocii au plătit această tranşă. Parcul Industrial Sadu a fost scutit de această dată de impozitul pe construcţii speciale.

Taxa pe stâlp inventată de guvernul Ponta nu este aplicabilă şi pentru Parcul Industrial Sadu. Cel puţin asta spune directorul Cristian Toader Pasti care, în urma unor clarificări solicitate Fiscului, a aflat că unitatea nu va trebui să plătească impozitul pe construcţii speciale. “Fiind patrimoniul statului, dat fiind faptul că ţine de Consiliul Judeţean, construcţiile care sunt ale statului sunt scutite. Am vorbit şi la Finanţe, aşa mi-au confirmat. Deci, nu plătim şi nu le avem în evidenţa contabilă. Se plăteşte impozit pentru stâlpii şi construcţiile astea care intră în lege, doar dacă sunt în evidenţa contabilă şi noi nu-i avem”, a declarat Cristian Toader Pasti, directorul Parcul Industrial din Bumbeşti Jiu.

Aşa cum era de aşteptat, atunci când e vorba de plătit o taxă, bunurile sunt ale nimănui. “Stâlpii? Nu-i are nimeni. Probabil au fost la Sadu I cândva, dar când s-a transferat patrimoniul la parc s-au transferat doar platformele, clădirile”, a mai spus directorul.

Persoanele juridice trebuiau să calculeze şi să declare impozitul pe infrastructură până la data de 26 mai şi tot până atunci a trebuit achitată prima tranşă a impozitului.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: