CE Oltenia răspunde acuzaţiilor angajatului Bejinaru

Complexul Energetic Oltenia neagă că ar fi intrat abuziv pe terenul unui gorjean, Dumitru Stoichiţoiu. Acesta este socrul unui angajat de la CE Oltenia, Bogdan Bejinaru, care are mai multe conflicte cu societatea, recent fiind schimbat din funcţia de economist şi trimis pe un post de muncitor necalificat. Compania admite că Bejinaru şi soţia sa au fost angajaţi pentru că au dat terenuri, dar că schimbarea lor din funcţie s-a făcut în urma unei reorganizări.

CE Oltenia transmite printr-un comunicat de presă că excavatorul se afla în apropierea suprafeţei deţinută de Stoichiţoiu, nu pe proprietatea acestuia.  „S-a constatat la faţa locului, conform cadastrului, că au fost respectate limitele proprietăţii şi nu a fost afectat terenul respectivului proprietar“, susţine compania. „E o minciună“, a spus Bogdan Bejinaru. „Noi o să ne adresăm instanţelor de judecată pentru a demonstra că au intrat abuziv pe terenul socrului meu“, a mai spus acesta. Socrul său a cerut păstrarea fiului şi nurorii pe posturile lor de economişti, dar chiar acum câteva zile au fost trecuţi în producţie. Compania spune însă că „pentru acest teren nu au existat negocieri intre cele două părţi. Urmează ca dl. Dumitru Stoichiţoiu să întocmească dosarul proprietăţii şi să-l depună la Direcţia de Investiţii, in vederea negocierii“.

Angajare cu teren

Conducerea companiei a comentat şi acuzaţiile de schimbare din funcţie a lui Bogdan Bejinaru şi a soţiei sale. „Facem precizarea ca aceste propuneri au fost transmise de subunităţile miniere încă din luna martie, atunci când toate sucursalele au întocmit situaţiile pentru reorganizarea si restructurarea personalului. Vechimea în muncă a fost unul dintre criterii. D-na Bejinaru a fost angajată in 2009, pentru cedare de teren, si, începând cu 2010, a intrat in concediu de creştere si îngrijire copil, iar dl. Bejinaru a fost angajat pe postul acesteia, in 2010, iniţial pe perioada limitata. Deşi, la acest moment, ambii figurează cu contracte de munca pe perioada nelimitată. Menţionăm ca familia Stoichiţoiu a obţinut, in urma negocierilor purtate pentru alte suprafeţe de teren, încadrarea în muncă a soţiei, fiicei şi ginerelui“.

Bejinaru spune că pentru angajarea lui şi a soţiei au dat două parcele de teren. „Am dat pământ de două ori pentru a fi angajaţi. Pot demonstra cu acte. Şi spun că din martie s-a transmis unităţilor. La soţia mea au mai fost o dată, dar la mine au venit prima dată marţi (n.red- 15 iulie)“, mai spus acesta.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: