CE Oltenia vs. liderii de sindicat, un nou termen de judecată

Primul termen de judecată în procesul intentat de Complexul Energetic Oltenia unor lideri de sindicat a avut loc pe 7 noiembrie când a fost solicitată disjungerea dosarelor, pentru ca fiecare angajat să răspundă strict pentru partea lui de vină. Următorul termen de judecată este pe 12 decembrie.

Un număr de  27 de lideri sunt dați în judecată. Motivul?! Inspectorii Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Craiova descoperit că aceștia au fost plătiți de companie pentru muncă sindicală, asta în condițiile în care pentru aceeași „activitate” luau bani și de la sindicat.

Perioada în care, susțin inspectorii ANAF, s-au comis ilegalități este 2017-2021. Astfel, timp de patru ani, inspectorii sociali angajați ai CE Oltenia au primit  pe lângă salariul de la companie și indemnizații de la organizațiile sindicale. 

Sociateatea  a intentat proces lui: Eugen Iovan, Constantin Mitrescu, Adrian Marciuc, Marius Predescu, Grigore Vîrțan, Aurelian Constantinescu, Francisc Novabilschi, Constantin Badea, Grigore Bălu, Vasile Cocoranu, Roxana Brăiloiu, Marilena Brîndușoiu, Doru Crăete, Sabin Dănescu, Dumitru Alin Etăgan, Marin Golea, Cristian Lădaru, Petre Mămăligă, Ion Mișcodan, Constantin Pescaru, Marius Stolojanu, Cătălin Felix Țîrcă, Emanoil Tomescu, Marius Ursu, Gelă Ionescu, Dana Ancuța și Eugenia Pârvulescu. Aceștia au calitatea de pârâți.

Dacă procesul va fi câștigat de CEO, liderii de sindicat au returnat de la câteva mii până la peste o sută de mii de lei.

Vizualizări: 2,269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: