Ce pedepse primesc şoferii prinşi băuţi la volan

Magistrații gorjeni au pronunțat ieri verdictul într-un dosar penal în care un șofer din Tulcea a fost prins anul trecut conducând pe drumurile din Gorj sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a refuzat atunci să i se ia probe pentru a-i fi stabilită alcoolemia, dar acum a acceptat în fața judecătorilor să își recunoască vinovăția.

 Adrian Chersan a primit o condamnare de 8 luni, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de doi ani. Sentința nu este una finală, dar are mari șanse să rămână așa, caz în care tulceanului i se interzice ca în cei doi ani să mai urce la volan. În plus, el e obligat să presteze și muncă în folosul comunității în localitatea sa de baștină.

„Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul Chersan Adrian va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, obligaţie ce se va executa în cadrul Primăriei Carcaliu. În baza art. 96 Cod penal cu referire la art. 404 alin. 2 Cod pr. pen., atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor legale ce prevăd revocarea suspendării executării sub supraveghere. În baza art. 66 alin. 1 lit. i) Cod penal aplică inculpatului pe o perioadă de 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, ce se va executa conform art. 68 Cod penal. Prezenta hotărâre se va comunica, la data rămânerii definitive, Serviciului Poliţie Rutieră din cadrul IPJ Tulcea”, se arată în decizia judecătorilor gorjeni.

Magistrații au pronunțat ieri un verdict și pentru un șofer din Gorj care a fost prins de polițiști că s-a urcat la volan după ce a consumat alcool. Și el și-a recunoscut vinovăția în fața instanței, dar pentru că a acceptat să i se preleveze probe pentru stabilirea alcoolemiei a fost acuzat doar cp a condus sub influența băuturilor alcoolice, iar pedeapsa e total diferită de cea din cazul tulceanului. „Condamnă pe inculpatul Gheorma Valerică, la amendă penală în cuantum de 2000 lei reprezentând echivalentul a 200 de zile amendă ,ziua amendă stabilită fiind de 10 lei. Atrage atenţia inculpatului Gheorma Valerică asupra dispoziţiilor art. 63 alin 1 și 3 C.p. privitoare la înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii în caz de neexecutare cu rea-credinţă a pedepsei amenzii. În baza art. 67 alin.1 C.p. aplică inculpatului Gheorma Valerică pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce autovehicule pe o perioada de 1 an, prevăzută de art. 66 alineat 1 litera i Cod penal. Prezenta hotărâre se va comunica, la data rămânerii definitive, Serviciului Poliţie Rutieră din cadrul IPJ Gorj”, a mai stabilit instanța.

Vizualizări: 1,286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: