Traficanții de Xanax, prea puține probe la dosar?!

Curtea de Apel Craiova ar fi trebuit să înceapă să judece ieri nu mai puțin de 14 persoane pe care procurorii DIICOT Târgu Jiu le-au trimis în judecată la sfârșitul anului trecut, dar judecătorul de cameră preliminară a decis că anchetatorii trebuie să mai muncească un pic la rechizitoriu.

Probele din dosar par a fi insuficiente, iar magistratul de caz a solicitat o serie de clarificări, menite să evidențieze faptele de care sunt acuzați fiecare din cei 14 inculpați.

”Constată neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului nr. 30/P/2014 din 25 nov. 2015 emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Gorj. Constată că actul de sesizare nu este apt să investească instanţa de judecată în ceea ce priveşte descrierea faptelor pentru care au fost trimişi în judecată fiecare dintre inculpaţii din cauză, a imposibilităţii stabilirii intervalului de timp în care au fost comise faptele, respectiv: - neindicarea, pentru fiecare din cei 14 inculpaţi în parte, în concret a tuturor actelor materiale ce intră în cuprinsul infracţiunilor, cu consecinţă asupra încadrării juridice şi numărului de infracţiuni reţinute în sarcina acestora; - neindicarea perioadei în care s-au comis infracţiunile pentru fiecare dintre inculpaţi, data săvârşirii faptelor, data consumării şi epuizării infracţiunilor”, a stabilit instanța, care așteaptă acum ca procurorii gorjeni să ia o decizie în privința rechizitoriului din acest dosar.

Procurorii din cadrul DIICOT Târgu Jiu au făcut în vara anului trecut mai multe descinderi la persoane suspectate că procurau ilegal medicamente cu efect psihoactiv, în special Xanax, pe care le vindeau în Norvegia. Pastilele erau aduse din Serbia și Bulgaria, iar lider al grupării a fost considerat George Eduard Cârțog, care, alături de Adrian Oleacu, s-a aflat o bună perioadă în arest la domiciliu.

Vizualizări: 536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: