Ce prime poţi obţine de la stat dacă eşti absolvent şomer!

Absolvenţii în vârstă de minimum 16 ani, înregistraţi la Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, în situația în care se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj de o primă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării. Absolvenţii trebuie să ştie că acest drept se solicită în termen de maximum 60 de zile de la data angajării.

Absolvenţii cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţie de şomaj şi se angajează în perioada de acordare a indemnizaţiei, cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, în condiţiile legii, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat. Acest  drept se solicita in termen de maxim 60 de zile de la expirarea celor 12 luni de la data angajării.

Po primi primă de instalare, neimpozabilă, care este de circa 30 de milioane de lei vechi, cei care în perioada în care beneficiază de şomaj se angajează pe minim 12 luni, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul.

Aproximativ 10 milioane de lei vechi pot primi cei care se angajează, fiind în şomaj, într-o localitate situată la o distanță mai mare de 50 de km de localitatea în care își au domiciliul stabil.  

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: