CE Rovinari, fără spaţiu de arhivare pentru blocurile 1 şi 2

Unităţile economice din Gorj se confruntă cu lipsa spaţiului pentru depozitarea documentelor arhivate. Firmele ar vrea să trimită o parte din documente la Arhivele Naţionale, dar nu pot face asta decât cu cele care au zeci de ani vechime. Este şi cazul semnalat de o telespectatoare Gorj TV, care a intervenit telefonic la emisiunea „Repere”.

Complexul Energetic Rovinari care nu mai are spaţiu de arhivare a documentelor pentru blocurile energetice 1 şi 2. O salariată a mărturisit în direct în cadrul unei emisiuni la Gorj Tv că nu mai au unde pune arhiva pentru cele două blocuri. „Voiam să ştiu dacă mai avem vreo soluţie pentru că avem foarte multă arhivă pentru blocurile 1 şi 2 şi nu mai avem loc de depozitare. În momentul de faţă avem un nou sediu în construcţie, dar nici acela nu e suficient”, a declarat arhivista de la CE Rovinari. 

Arhivista trebuie să aştepte 50 de ani

Aceasta a căutat sprijin şi la Arhivele Naţionale însă legea arhivelor e prea aspră. „Spaţiul nostru este plin, 5.000 de metri liniari. În plus, legea arhivelor spune clar, documentele scrise se depun după 30 de ani, documentele tehnice după 50 de ani, iar documentele de stare civilă după 100 de ani. La Rovinari e cazul documentelor tehnice”, a declarat Ion Hobeanu. 

Direcţia Judeţeană de Arhive Gorj se confruntă cu probleme serioase atât din punct de vedere al spaţiului cât şi al numărului de angajaţi. Din cei 19 angajaţi vor rămâne doar nouă, ca urmare a reducerilor aplicate în această perioadă.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: