Ce schimbări va face Teodorescu la Prefectura Gorj

Claudiu Radu Teodorescu a fost numit ieri, în ședință de guvern, în funcția de prefect al județului Gorj. Acesta urmează să depună jurământul în prezența unui secretar de stat. Teodorescu a declarat că va prelua această funcție fără emoții ba chiar dornic să verifice activitatea compartimentelor din cadrul Instituției Prefectului. Acesta a precizat că singurele modificări pe care le va aduce în instituție vor fi la cancelaria prefectului.

Rep.: Care sunt primele lucruri pe care le veți face după numire?

C.T: În această perioadă stau și analizez ce am de făcut. În două, trei zile o să văd exact și compartimentele și exact ce se face sau ce s-a făcut până acum la Prefectură și automat alături de colegii din cadrul Prefecturii o să vă prezint și programul pe care îl voi desfășura în perioada următoare. Se va intra în activitate în momentul în care am depus jurământul de credință față de țară și față de județul Gorj.

Rep.: Va veni cineva de la București pentru investirea dumneavoastră în funcția de prefect?

C.T: Sigur trebuie să fie pentru investirea prefectului un reprezentant al guvernului României și cred că o să fie un secretar de stat ținând cont de faptul că în această perioadă la nivelul României și la nivelul guvernului există discuțiile cu Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional și atunci cred că o să vină un secretar de stat care va fi ceva mai liber.

Rep.: Veți aduce schimbări majore în Instituția Prefectului?

C.T : Sunt atribuțiuni legale în acest sens. Nu voi modifica absolut nimic din ceea ce înseamnă structură atunci când structura își face treaba. Singura problemă care conform legii se impune este cancelaria prefectului. În momentul în care prefectul și-a încheiat mandatul își încheie de drept și cancelaria mandatul. În rest, nu se va schimba nimic, o să analizez și eu fiecare ce treabă face și cum își face treaba dar nu merg pe principiul de a schimba ci de a corecta.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: