Ce se întâmplă cu Termocentrala Craiova 2

Termocentrala Craiova 2 nu va mai face parte din Complexul Energetic Oltenia. Compania energetică a demarat deja procedurile de separare, iar lucrurile se vor concretiza de la sfârșitul lunii iunie. Termocentrala din Dolj va fi preluată de o altă societate. Liderul sindical Ion Vîlceanu a spus în cadrul unui interviu la Radio Infinit că, după această externalizare, planul de restructurare nu o să mai fie aplicat.

Reporter: A început procesul de divizare?

Ion Vîlceanu: Da! Complexul Energetic Oltenia a scos pe piață gestionarea externalizării Termocentralei Craiova 2. Din surse pe care le am, ieri trebuia să se deschidă ofertele. De la finalul lunii iunie 2022, nu mai facem parte din CEO. Nu mai facem față din planul de restructurare al companiei energetice. Noi o să ne vedem de treaba noastră. O să vedem cum ieșim din această companie, adică CE Oltenia.

Reporter: Va avea Termocentrala Craiova 2 viitor?

I.Vîlceanu: Sigur că va avea viitor. Dacă vă uitați în planul de restructurare al CEO, grupurile vor fi trecute în rezervă. Din 2024 și până în 2026, aproape toate grupurile CEO vor fi trecute la dispoziția operatorului de sistem, Transelectrica. Craiova 2 nu are restricții și va funcționa cel puțin până în anul 2026. Noi nu avem de ce să ne temem. Rămânem singurii care vom putea funcționa pe bază de cărbune.

Reporter: Ce înseamnă acest proces de externalizare? Vorbim despre concedieri?

I.Vîlceanu: Noi nu mai suntem restricționați de planul de restructurare al CEO. Noi vom face angajări, nu dăm oameni afară. În plus, în timpul acestui transfer, nu există posibilitatea de a a face disponibilizări.

Vizualizări: 7,737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: