Ce soluţii a găsit primăria pentru familiile evacuate din blocul privat

Primăria Rovinari a găsit soluţii pentru o parte din familiile evacuate acum câteva zile dintr-un bloc privat, din cauza datoriilor la utilităţi. Nouă familii au primit locuinţe sociale, în timp ce alte două au avut bani pentru a plăti avansul în vederea cumpărării unei locuinţe. Alte familii vor fi nevoite să plece din oraş, pe meleagurile lor natale.

Autoritățile locale din Rovinari au rămas surprinse în momentul în care au văzut că familiile pe care le credeau nevoiașe nu stau atât de rău în plan financiar.

Dacă unele familii s-au dus pe la cunoștințe sau pe la rude, două dintre familiile care se dădeau nevoiașe pentru a mai face rost de bani și beneficii de la stat au decis să-și cumpere locuințe în Rovinari. „Vreau să vă spun că în locuințele sociale chiria era de 20 de lei pe lună, primeau masă și ajutor social și cu toate astea au ajuns să aibă datorii și de ordinul zecilor de mii de lei. Pe aceste familii nu aveam cum să le mai ajutăm. Unii din ei au plecat de pe unde au venit, alții s-au dus la rude, însă paradoxal două familii nevoiașe care au beneficiat de protecția socială și au acumulat acele datorii foarte mari au dat câte 5.000 de lei avans pentru a-și cumpăra o locuință în Rovinari, urmând ca până la finele acestui an să plătească și diferența de 5.000 de lei. Am rămas și noi surprinși de acest lucru dar asta este situația”, a mai spus Constantin Podaru, administrator public al oraşului Rovinari.

Mai multe familii au primit însă locuinţe sociale. Mai exact, nouă familii, care nu aveau datorii mari către primărie şi care nu au fost evacuate prin hotărâre judecătorească. Restul familiilor, pentru că aveau datorii de la 1.500 de lei și până la 15.000 de lei, au fost lăsate să se descurce singure, pentru că administrația publică locală nu a mai avut bază legală să le ofere sprijin. Este vorba despre persoane venite din alte zone ale ţării şi care cel mai probabil se vor întoarce la casele lor.

Blocul privat a fost evacuat de proprietar, din cauza datoriilor foarte mari acumulate la utilităţi. De altfel, acesta fusese deja debranşat de la energia electrică. În primele nopţi, cei evacuaţi au dormit pe scări sau în faţa blocului, unde au făcut focul.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: