Ce spune conducerea CE Oltenia despre salariatul care s-a sinucis

Conducerea CE Oltenia şi-a exprimat astăzi regretul profund pentru "gestul extrem al domnului ing.Iulian Gheta, adjunct sef sector – UMC Tismana, fiind alaturi de familia indurerata". Totodată, într-un comunicat postat pe site se menţiează că salariul acestuia crescuse în aprilie şi dezaprobă încercarea de manipulare a opiniei publice "prin asocierea acestui eveniment tragic cu reducerile salariale aplicate unei parti a personalului TESA sau cu reducerea saptamanii de lucru in luna iunie". Tatiana Gheţea, soţia celui decedat, este cea care a declarat presei că reducerea programului de lucru pe luna iunie l-a afectat pe soţul ei, care nu ar fi avut alte probleme, dar nimeni nu a făcut referire la faptul că angajatului i s-ar fi tăiat salariul în aprilie.

„La serviciu, zicea că o să-i taie din bani, pentru că aşa le taie la toţi. În loc de cinci zile, treceau la săptămâna de lucru de patru zile. Eu i-am zis că o să ne descurcăm şi cu banii ăştia, că avem casă, avem unde să stăm, copiii sunt mari. Dar el era afectat. Zicea că este îngrijorat pentru ce o să urmeze, nu neapărat pentru cele patru zile din iunie”, a spus Tatiana Gheţea.

Iată comunicatul integral al CE Oltenia: "Conducerea CE Oltenia regreta profund gestul extrem al domnului ing.Iulian Gheta, adjunct sef sector – UMC Tismana, fiind alaturi de familia indurerata. CE Oltenia dezaproba incercarea de manipulare a opiniei publice prin asocierea acestui eveniment tragic cu reducerile salariale aplicate unei parti a personalului TESA sau cu reducerea saptamanii de lucru in luna iunie. De asemenea, mentionam ca domnul Iulian Gheta semnase contractul individual de munca, fiind promovat in functia de adjunct sef sector UMC Tismana, incepand cu data de 01.04.2013, ceea ce implica o crestere salariala cu trei clase, respectiv o crestere de la valoarea salariului brut de 4530 lei, detinut anterior, la suma de 4816 lei. Conform Contractului Colectiv de Munca, societatea va acorda familiei ajutoarele financiare prevazute in caz de deces, cat si posibilitatea angajarii unui membru al familiei. Conducerea  si colectivul  CE Oltenia transmite sincere condoleante familiei si aduce un pios omagiu fostului nostru coleg".

CE Oltenia a dat publicităţii şi documentul care să ateste că lui Iulian Gheţea i-a fost majorat salariul în aprilie. 

situatie_Gheta

Federaţia Naţională Mine Energie a atras ieri atenţia asupra faptului că "Suntem convinşi că la hotărârea colegului Iulian Gheţea au contribuit şi deciziile iresponsabile ale conducerii CE Oltenia", cerând demisia acesteia. Nici FNME nu a făcut referire la salariile TESA, ci doar la programul de patru zile pe săptămână, care a dus la diminuarea salariilor tuturor angajaţilor cu 20%.

COMUNICAT_de_PRESA_9_iunie_2013

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: