Ce ţeapă le-a dat ! Vranjes vrea să plece !

Lovitură de teatru la Pandurii! Deşi ajunsese la un acord cu bossul Condescu şi îi promisese şi lui Grigoraş că rămâne, bosniacul Vranjes a depus memoriu să devină liber de contract! Comisiile Ligii vor da decizia finală în următoarele zile dar gorjenii sunt convinşi că jucătorul nu are nicio şansă de izbândă.

Cazul Stojan Vranjes riscă să se transforme într-o veritabilă telenovelă, după modelul Ilie Iordache. Jucătorul împreună cu impresarul său, Zvonko Milojkovic, au pus la cale un plan diabolic

Bosniacu’ una zice, alta face!

Întreg planul lui Vranjes şi Zvonko a fost bine pus la punct. Jucătorul urma să fie declarat liber, să semneze cu o altă echipă pe bani grei iar impresarul să încaseze un comision gras. Iar Pandurii...să rămână cu ochii în soare după ce au investit câteva sute de mii de euro în jucător. Culmea, Vranjes a avut tupeul să-i mintă în faţă pe Condescu şi Grigoraş! Le-a promis solemn că rămâne la Pandurii şi chiar că va semna un act prin care renunţă la pretenţia de a primi un contract în limba sa maternă şi se dezice de impresarul său. În secret însă, Vranjes a depus memoriu la LPF. Şi asta pentru că Pandurii nu i-au redactat contractul şi în limba maternă, fapt care contravine, se pare, unor prevederi UEFA. „N-are nicio şansă de câştig! Nicăieri în statutele LPF sau FRF nu scrie că trebuie să-i facem contract în limba lui maternă”, spun oficialii gorjeni. Aceştia sunt convinşi că, în cel mai rău caz, comisiile LPF vor obliga Pandurii să-i facă contract lui Vranjes şi pe limba lui nativă. Păţiţi şi în alte cazuri, gen Ilie Iordache, gorjenii spun că i-au achitat drepturile financiare la zi lui Vranjes şi aşteaptă acum verdictul LPF care a rămas în pronunţare în urma şedinţei de marţi a Comisiei pentru Soluţionare Litigiilor.

Steaua, Rapid şi Vaslui stau la pândă

Vranjes ştie el de ce vrea să fie liber de contract. După meciurile foarte bune făcute cu Braşov şi CFR Cluj, Steaua, Rapid sau Vaslui s-au interesat de serviciile sale, la fel ca ruşii de la FC Krasnodar. Cu toţii s-au speriat însă de preţul cerut de Condescu pentru bosniac, nu mai puţin de 1 milion de euro! Liber de contract însă, Vranjes ar atrage imediat atenţia mai multor cluburi şi din liga întâi dar şi din spaţiul ex-sovietic. Vasluiul lui Porumboiu dar şi FC Krasnodar rămân cele mai interesate de serviciile bosniacului şi îi pregătesc un contract cu multe zerouri plus o primă de instalare consistentă dacă acesta pleacă de la Pandurii. Porumboiu e dispus să investească oricât după ce a ajuns în grupele Europa League şi, după ce i se ridică interdicţia de la transferuri, ar vrea să aducă vedete de calibru mondial în Moldova, gen Mateja Kezman (ex-Chelsea) sau Lucho Figueroa (ex-Villareal). Interesant e că impresarul lui Vranjes, Zvonko Milojkovic, a mai încercat o figură similară şi în iarnă când l-a convins pe Stromajer să dea bir cu fugiţii de la echipă. Slovenul a fost chiar în probe în Rusia la Torpedo Moscova dar a fost nevoit să se întoarcă cu coada între picioare pentru că nu a putut fi declarat liber de contract. Atunci Grigoraş l-a iertat pe Stromajer şi l-a reprimit la echipă. Rămâne de văzut dacă va fi la fel de iertător şi în cazul lui Vranjes, care i-a minţit pe toţi în privinţa intenţiilor sale.

1 milion de euro – acesta a fost preţul cerut de Pandurii pentru Vranjes, după ce Steaua sau Rapid s-au arătat interesate de el

25 de ani are mijlocaşul care joacă din ianuarie 2010 la Pandurii după transferul de la Borak Banja Luka (Bosnia)

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: