CE Turceni câştigă miliarde din penalităţi

Complexul Energetic Turceni câştigă bani frumoşi de pe urma societăţilor prin care distribuie energia electrică. Şi nu este vorba numai de banii din vânzare, ci şi din penalităţile luate de la cei care întârzie cu plata. Chiar ieri CE Turceni a obţinut în instanţă 6,2 miliarde de lei vechi.

CE Turceni a avut ieri termen în procesul în care solicită de la filiala Electrica Muntenia Nord penalităţi în sumă de 6,2 miliarde de lei vechi. Este vorba de penalităţi de întârziere, pe care cei de la Electrica nu le recunoşteau. Cu toate acestea, nu au depus probe în apărarea lor şi nici nu au avut avocat, astfel că procesul a rămas în pronunţare şi cel mai probabil va fi câştigat de complex. Electrica Muntenia Nord va fi astfel somată la plata celor 6,2 miliarde de lei vechi.

Un proces similar va avea loc şi luni, 12 septembrie, când Complexul Energetic Turceni se judecă pentru penalităţi cu filiala Electrica Transilvania Sud, valoarea acestora fiind chiar mai mare cu câteva miliarde decât în cazul celor de la Muntenia Nord.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: