CE Turceni estimează o creştere a cifrei de afaceri

Complexul Energetic Turceni, producător de energie deţinut de stat, estimează pentru acest an o creştere uşoară a cifrei de afaceri, cu 0,5% la 1,125 miliarde lei, faţă de cifra de afaceri înregistrată anul trecut, de 1,119 miliarde lei, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Totodată, producătorul de electricitate estimează pentru acest an un profit net de cel puţin 6,65 milioane lei, de 2,4 ori mai mic decât profitul net realizat anul trecut, de 16 milioane lei.

"Profitul net estimat, mai mic decât cel de anul trecut, este din cauza investiţiilor majore care se vor derula pe parcursul mai multor ani şi care vor fi finanţate şi din resurse proprii", spun reprezentanţii companiei.

Compania are în prezent circa 4.600 de salariaţi şi este controlat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Complexul Energetic (CE) Turceni include Termocentrala Turceni, cea mai mare termocentrală pe cărbune din România, care are o putere instalată 2.640 MW, Carierele Jilţ Sud şi Jilţ Nord, puse în funcţiune în anul 1977, şi Mina Tehomir, pusă în funcţiune în anul 1978.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: