Ce vor cere liderii sindicali la discuţiile cu administraţia CE Oltenia

Mai multe sindicate din Complexul Energetic Oltenia, care au împreună circa 7.000 de membri, s-au întâlnit sâmbătă, 4 iulie, la o ședință la Rovinari unde au discutat despre problemele companiei de pe piața de energie, cât și semnarea unui Act adițional cu respectarea clauzelor Contractului Colectiv de Muncă.

La şedinţa de la Rovinari au participat sindicaliștii Nelu Roșca- Roșiuța, Nicolae Bădiță- Lupoaia, Dumitru Pîrvulescu- Peșteana, Cristian Lădaru- Roșia, Marin Golea- Pinoasa, Constantin Mitrescu- Rovinari, Nicușor Croitoru- Rovinari, Nicolae Bivolaru- Jilț Sud, Elena Marinescu- Sindicatul Salariaților din CEO, Gelă Ionescu- Craiova.

Liderii federațiilor Univers și Mine Energie au stabilit să negocieze cu administrația CE Oltenia cota de cărbune, majorarea adaosului lunar și acordarea voucherelor de vacanță. Vor purta discuții privind asigurarea condițiilor sociale minime, asigurarea echipamentului de protecție și asigurarea necesarului de apă. Sindicaliștii au anunțat că vor organiza acțiuni sindicale pentru emiterea unei hotărâri de guvern pentru asigurarea unei cote de 500 de MW în bandă și 600 MW servicii de sistem, dar și pentru implementarea Legii 255/2010 pentru declararea terenurilor necesare CEO de utilitate publică. Totodată, liderii de sindicat promit că vor susține promovarea unor acte normative pentru scutirea CE Oltenia de la plata certificatelor verzi pentru consumul propriu.

Astăzi, comisie mixtă administraţie-sindicate

Sindicatele din CE Oltenia şi reprezentanţi ai companiei se vor întruni luni, 6 iunie, în cadrul comisiei mixte pentru a discuta referitor la negocierile pentru acordarea unor facilităţi pentru mineri şi energeticieni.  Şedinţa este programată să înceapă la ora 13, la sediul Sucursalei Diviziei Miniere (SDM). Comisia mixtă va stabili şi data exactă pentru începerea negocierilor. „În cadrul comisiei mixte se vor discuta cele două cereri înaintate de Federaţia Naţională Mine Energie şi Federaţia Univers. Este vorba da cota de cărbune, de adaosul la salariu, de probleme pe care le avem legate de echipamentul de protecţie şi apa plată şi o solicitare privind biletele în alte staţiuni decât Săcelu. Solicitarea a venit din partea FNME”, a declarat Ion Ruşeţ, şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia.

Sindicaliştii din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) au spus că problema legată de asigurarea apei pentru salariaţi pe perioada de vară trebuie soluţionată cât mai repede, asta pentru că temperaturile sunt extrem de ridicate, iar cantitatea de apă asigurată de companie este insuficientă. „Trebuie să discutăm clar încălcările din Contract. Complexul Energetic Oltenia nu a respectat Contractul. Din calculele noastre rezultă că minerii primesc 300 ml de apă pe zi în loc de un litru pe zi cât este trecut în CCM. Cel puţin asta rezultă din contractul pe care l-au făcut complexul cu La Fântâna”, a declarat Dumitru Pârvulescu, vicepreşedinte FNME.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: