Cea mai mare investiție făcută de OMV Petrom în Gorj

OMV Petrom a inaugurat luni o investiție de zeci de milioane de euro realizată în Gorj, un hub centralizat pentru tratarea gazelor din producția internă. Este vorba de o investiție de 50 de milioane de euro, parte dintr-un program de investiții de 200 de milioane de euro pentru dezvoltarea la Hurezani a unui hub de gaze care deservește producția de gaze din Sud Estul României.

Investiția de aproximativ 50 de milioane de euro a inclus construcția unei stații de tratare a gazelor cu o capacitate maximă de 6 milioane metri cubi de gaze naturale zilnic, care asigură separarea gazului de condensat, printr-un proces de separare la temperatură scăzută.

De asemenea, în cadrul investiției, a fost construită infrastructura de conducte cu o lungime de peste 12 kilometri care asigură conexiunea cu zonele de producție și cu sistemul național de transport pentru gaze și condensat.

Noua stație de tratare a gazelor se ridică la cele mai recente standarde tehnologice ale industriei. Construcția a început în 2017.

Galerie foto



Vizualizări: 3,438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: