Ceahlăul Piatra Neamţ – Pandurii Târgu Jiu 1 - 2

Stadion Ceahlăul, spectatori 1000Au înscris: Doicaru '23 / Martinovic '18, Nalaţi '54 

Ceahlăul: 12. Roheţki (22. Savu '46) - 2. Burlacu, 24. Forminte, 5. Ichim, 8. Barna - 6. Achim - 15. Bădescu, 13. Onciu (14. Gafiţa '56), 7. Cebotaru - 19. Fabron (26. Prodan '71), 9. Doicaru. Antrenor: Florin Marin.
Pandurii Tg. Jiu: 80. Mingote - 16. Ad. Rusu, 18. Martinovici, 4. Chibulcutean, 6. Cardoso - 8. I. Stancu (9. Tilincă '56), 21. Fl. Stângă, 17. Nalaţi, 29. Grecu - 28. Basara (37. Hidişan '57), 20. Stromajer (24. Murgan '81). Antrenor: Sorin Cârţu.
Cartonaşe galbene: Roheţki '19, Forminte '73, Burlacu '80 / Cardoso '66, Hidişan '69
Arbitri: Paul Unimăţan (central) - Eduard Crângaşu, Nicolae Megheşan (asistenţi) - Emil Voicu (rezervă).

Pandurii au revenit pe podiumul Ligii I, cel puţin pentru o zi, după ce au învins în deplasare la Piatra Neamţ pe Ceahlăul. Elevii lui Sorin Cârţu s-au impus cu mari emoţii şi într-un joc de mare luptă, cum l-a catalogat tehnicianul, în faţa unei echipe ambiţioase care a pus mari probleme gorjenilor fiind la un pas de egalare pe final de meci. Gorjenii au punctat prin fundaşul Martinovic şi mijolocaşul Nalaţi, eroul meciului fiind însă portarul portughez Pedro Mingote care a apărat un penalti şi a păstrat scorul de 2-1 până la final. 

Cu o serie de debutanţi la Pandurii, cum a fost Basara sau Nalaţi, care nu mai jucase în returul trecut la Pandurii, dar şi cu debutanţi în acest sezon la Pandurii precum Tilincă şi Ionuţ Stancu, Cârţu a gândit o strategie care a dat roade la Piatra Neamţ. Revenit şi el pe bancă după două etape de suspendare, tehnicianul a abordat meciul cu un atacant de profesie, Stromajer, şi cu un mijlocaş reprofilat ca atacant, Basara. Situaţia a fost una de compromis pentru că atacantul sârb Milanco Raskovic s-a accidentat cu o zi înaintea meciului şi având o contuzie pe gleznă a fost reţinut de medic de la efort. Jocul a debutat cu o perioadă de dominare a gazdelor dar portarul Mingore s-a dovedit a fi o soluţie foarte bună în poarta Pandurilor respingând şuturile lui Doicaru şi Onciu. După 17 minute de joc, Grecu a încercat o pătrundere spre poarta adversă el scăpând singur cu portarul Roheţki care a fost nevoit să-l faulteze la limita careului. Gorjenii au reclamat faptul că portarul ar fi trebuit eliminat la faza respectivă pentru că l-a oprit pe mijlocaş din drumul spre gol dar acesta a fost scancţionat doar cu cartonaş galben şi s-a dictat lovitură liberă. De la aproximativ 17 metri, specialistul în asemenea lovituri al pandurilor, fundaşul Martinovic, nu a ratat şi a deschis scorul după ce Raheţki a lovit balonul să-l respingă dar l-a deviat în propria poartă. Gorjenii n-au rezistat prea mult atacurilor în valuri ale gazdelor care s-au aruncat în atac după gol şi au reuşit egalarea tot după o lovitură liberă executată de Barna în bară, balonul revenit în teren fiind apoi trimis în poartă de Doicaru de la doar zece metri. Golul victoriei a fost reuşit după pauză de Adrian Nalaţi, fostul căpitan al Bistriţei, exilat sezonul trecut la Gloria, acesta trimiţând balonul în poarta adversă cu capul din câţiva metri după ce Ionuţ Stancu a centrat de pe dreapta. Pe final de meci Ceahlăul a mărit presiunea la poarta lui Mingote iar Fabron de Oliveira a ratat un penalti, acordat de arbitrul Paul Unimăţan în urma unui henţ comis de Adrian Rusu. În partea a doua ajocului Cârţu l-a trimis pe teren şi pe Tilincă, atacantul revenit după o accidentare suferită la încheierea perioadei de pregătire. 
Cârţu a revenit cu noroc 

Revenirea lui Sorin Cârţu pe banca echipei Pandurii a fost una cu noroc la fel ca şi titularizarea lui Nalaţi, marcatorul golului victoriei dar şi a portarului Mingote care a apărat un penalti. Cârţu a precizat că se aştepta la o replică bună a celor de la Ceahlăul care a lăsat o impresie foarte bună la acest meci: "Era de aşteptat să fie un meci de luptă, între două echipe care îşi caută locul în clasament, aflate în foame de puncte. Jocul a fost echilibrat şi după cum a decurs meritam măcar un rezultat de egalitate. Ceahlăul ne-a lăsat o impresie foarte plăcută, au încercat să joace cu mult tupeu, au construit cu răbdare, dar sunt, parcă, prea tineri, prea cruzi şi lipsiţi de experienţă.”

Nemulţumit de joc şi de arbitraj 


Chiar dacă echipa sa a obţinut victoria, tehnicianul gorjenilor n-a fost prea mulţumit de jocul echipei sale, ci doar de rezultat şi de faptul că s-au recuperat punctele pierdute acasă: „Nu sunt mulţumit de jocul echipei mele, ci de rezultat, pentru că ne-am recuperat punctele pierdute acasă, cu Internaţional.” Cârţu crede că arbitrul trebuia să-l elimine pe portarul gazdelor la faza premergătorare golului reuşit de Martinovic: „Prestaţia noastră a fost influenţată de decizia greşită a arbitrului, care trebuia să dicteze penalti şi eliminare la faza premergătoare primului gol. A fost o greşeală majoră.”



Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: