Ceartă cu topoare şi cuţite într-o familie de romi din Ţânţăreni

Doi cetăţeni de etnie romă din localitatea Ţânţăreni au fost arestaţi preventiv în noaptea de vineri spre sâmbătă după ce s-au ameninţat, „la impresie“ cu topoare şi cuţite. Cei doi, verişori primari, s-au luat la harţă din cauza unei datorii pe care o avea unul dintre ei la celălalt. Aceştia au apelat şi la judecata ţigănească, însă fără succes. După o noapte în arest, ţiganii se jură că nu mai fac nimic niciodată pentru că îi cam „strâng“ cătuşele.

Ion Preda zis Ioneluş are 45 de ani şi este din localitatea Ţânţăreni. El este dator la verişorul lui, Cornel Preda, o sumă de bani, după ce fiica lui furase din casa respectivului bijuterii şi obiecte de valoare. Preda a venit din Italia şi i-a cerut banii lui Ioneluş. Fiind vorba de 15 mii de euro, ţiganul  nu a avut de unde să-i înapoieze. După ce s-au certat ore întregi, aceştia au pus mâna pe cuţite şi topoare şi au început să se ameninţe reciproc. Poliţia a intervenit, iar cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

„Nu mă simt bine cu cătuşele, mă cam strâng“

Din declaraţiile celor doi se pare că nu le-a plăcut deloc noaptea petrecută în arestul poliţiei. „E foarte rău în arest. Ce bine era în libertate. Mă jur pe ce am eu mai scump că aşa ceva nu mai fac. Dacă e nevoie, dau declaraţie pe propria răspundere că nu se mai întâmplă. E prima dată când sunt arestat. M-am certat şi eu un pic cu verişorul meu că aveam să-i dau bani pe aurul pe care l-a furat fata mea de la el din casă şi nu am avut să-i dau. Nu am vrut să ne tăiem. Am luat cuţitul şi toporul aşa de impresie. Dar nu mai fac toată viaţa mea aşa ceva. Că la poliţie nu e bine”, a spus Ioneluş.

Nici Cornel Preda nu se simte mai bine în arestul Poliţiei.  „Eu stau în Italia, dar am venit şi eu să mă mai recreez în România şi i-am cerut lui Ioneluş banii, dar el a zis că nu are. Am mers la judecata ţigănească, dar până la urmă ne-am luat la ceartă şi mai suntem şi verişori, dar e dator la mine 15.000 de euro că m-a furat fie-sa. Şi ne-am cam certat s-a strâns lume acolo şi a venit poliţia. M-am trezit cu mascaţii lângă mine şi m-au băgat în dubă. Nu am mai fost niciodată cu cătuşele pe mănă şi nu să simt bine cu ele că mă cam strâng. Dar dacă ies de aici nu mai fac prostii câte zile oi avea ca să mai îmi pună mascaţii iar cătuşele”,  a spus Preda.

Judecătorii au decis cercetarea celor doi în stare de libertate, Cornel Preda având interdicţie de a părăsi ţara.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: