Patru copii, nenorociţi de un şofer beat

Un şofer beat criţă a nenorocit vieţile a patru copii. Tragedia s-a întâmplat ieri noapte pe raza comunei Săcelu. Micuţii stăteau de vorbă la poartă, atunci când şoferul turmentat a pierdut controlul volanului şi i-a lovit în plin. Ei au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu, iar doi dintre ei fiind în stare critică, au fost transferaţi la Craiova. Judecătorii au decis ca şoferul să rămână în arest preventiv 29 de zile.

Fiind în vacanţă, cei patru copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani stăteau de vorbă pe o bancă la poartă aşa cum obişnuiau să facă în fiecare seară, până târziu în noapte. De această dată au avut nenorocul să stea în locul şi în momentul nepotrivit, atunci când pe drum trecea un şofer în stare de ebrietate. Conducătorul auto a părăsit partea carosabilă şi după ce a dat într-un cap de pod a lovit în plin copiii. Localnici povestesc că au auzit o bubuitură şi când au ieşit din casă au văzut nenorocirea. „Am auzit un zgomot puternic şi am ieşit imediat afară că am crezut că s-au lovit două maşini şi am văzut copiii aruncaţi pe joc. Se văitau, erau loviţi la mâini, la picioare şi la cap. Am înţeles că nenorocitul ăsta a vrut să evite ceva şi a dat în copiii ăştia nevinovaţi. I-a nenorocit pe ei. Cred că avea viteză. Au venit salvări mai luat şi în pături şi i-am pus în maşini să plece cu ei la spital. O adevărată tragedie. Era şi băut. Nemernicul a suflat în etilotest şi i-a ieşit 0,73mg/litru alcool pur în aerul expirat”.

„Nepoţelul meu are amândouă picioarele rupte“

Neamurile copiilor au venit la locul faptei crezând că-l găsesc acolo pe cel care le-a nenorocit copiii ca să-i ceară socoteală. „Unde e nemernicul ăsta că-i arat eu lui. Mi-a nenorocit nepotul beţivanul dracu. Nu i-a mai ajuns drumul a dat în copii ăştia. Nepoţelul meu are amândouă picioarele rupte, bazinul rupt, mâna şi pe la cap cred că are ceva. E în stare critică. L-au trimis de urgenţă la Craiova. O altă fetiţă are un picior rupt, s-au putea să îl amputeze. Toţi copiii sunt în stare gravă. I-a nenorocit acesta, dar nu scapă aşa. Punem noi mâna pe el. Îi face ce i-a făcut şi el la copiii noştri”.

„Sunt în stare gravă“

Ei au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean atât cu maşini personale cât şi cu ambulanţele. Medicii gorjeni au decis transferul a doi dintre copii la un spital din Craiova pentru că erau în stare critică. „Am fost la un accident la Săcelu cu patru copiii cu vârste între 6 şi 12 ani. Doi dintre ei au fost preluaţi cu ambulanţele, iar alţi doi au ajuns la spital cu alte maşini. Pot să vă spun că toţi prezintă traumatisme multiple şi sunt în stare gravă, iar doi dintre ei pot să spun că sunt în stare critică. Pe aceştia i-am transportat de Urgenţă la Craiova”, a declarat Simona Guran, medic la Serviciul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.

Şoferul era beat

Eufimie Dumitraşcu are 52 de ani şi este din Vulcan şi numai ce se întorsese din Spania unde muncea. Aseară după ce a băut câteva pahare în plus în comuna lui natală, Săcelu, s-a la urcat la volanul unei maşini închiriate şi a accidentat grav patru suflete nevinovate. El nu a vrut să vorbească prea mult despre ce a făcut”. Lasă-mă în pace că regret ce am făcut”. Regretele şoferului nu alină suferinţa prin care trec copiii şi familiile acestora.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii ajunşi la faţa locului de vină pentru producerea evenimentului rutier a fost şoferul care a condus autoturismul sub influenţa băuturilor alcoolice. „Cauza care a dus la producerea accidentului a fost alcoolul. Din primele cercetări s-a stabilit că şoferul a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă şi a lovit în plin patru minori cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani. În urma testării cu aparatul etilotest şoferul a prezentat o concentraţie de alcool de 0,73 mg/litru alcool pur în aerul expirat iar rezultatele biologice s-a stabilit o alcoolemie de 1.35 mg de alcool în sânge. Şoferului i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice cu o alcoolemie mai mare decât limita admisă şi pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: