Copil de doi ani, la un pas de moarte din cauza unui bob de fasole

Un băieţel în vârstă de doi ani din comuna Turburea a fost salvat în ultima clipă de medicii Spitalului de Urgenţă Craiova. Micuţul a înghiţit un bob de fasole şi starea lui de sănătate s-a înrăutăţit. El a ajuns în stare critică la Spitalul de urgenţă din Târgu-Jiu, însă medicii de aici nu l/au putu ajuta pentru că aveau nevoie de un aparat care din Spitalul Judeţean lipseşte. Medicii gorjeni au decis să-l trimită pe micuţ de urgenţă la Craiova.

Micuţul era cu mama lui în momentul în care acesta a înghiţit bobul de fasole. Femeia nu şi-a dat seama de asta până în momentul în care copilul a început să se simtă rău. Stare lui de sănătate se înrăutăţea o dată cu trecerea timpul, iar femeia a chemat ambulanţa. Copilul a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu de la 60 de kilometri, mai exact din comuna Turburea. În timp ce medicii încercau să-i scoate micuţului bobul de fasole, mama se ruga pe holurile spitalului ca fiul să-şi revină. „Nu ştiu ce s-a întâmplat. Curăţam la fasole şi el era lângă mine. I s-a făcut rău şi am chemat salvarea pentru că nu mai respira. Sper să să-şi revină. Aş vrea să intru acolo da nu mă lasă. Vreau să văd ce-i fac. Vreau să mi-l salveze”, spunea mama cu lacrimi în ochi.

După o bună perioadă de timp în care micuţul a fost resuscitate şi s-a încercat scoaterea bobului de fasole, medicii gorjeni s-au dat bătuţi. Aveau nevoie de un bronhoscop, aparat cu care putea salva viaţa băiatului, dar care nu există în Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu. “A fost adus în insuficienţă respiratorie, în stare comatoasă. Starea lui generală era foarte gravă, pentru că mama lui a chemat salvarea după aproximativ 30 de minute. Copilul putea să moară dacă bobul rămânea în trahee şi nu pleca spre unul din plămâni. Aici nu am avut ce să-i facem pentru că nu avem un bronhoscop şi nici o sală de chirurgie toracică. Am reuşit să-l intubăm ca să reziste până la Craiova”, a declarat Liliana Crăciun, medic UPU.

Copilul de numai doi ani a ajuns la Spitalul din Craiova în stare critică, pentru că pe drum starea lui s-a înrăutăţit. Medicii doljeni au reuşit în ultimul moment să scoată bobul. Micuţul continuă să respire cu ajutorul aparatelor. „Copilul a fost adus în stop cardio-respirator. A fost resuscitat şi apoi a fost dus în sala de bronhoscopie”, a declarat Valentin Dăbuleanu, medic Spitalul Craiova.

În continuare, copilul este ţinut sub supraveghere şi respiră cu ajutorul aparatelor.

Galerie foto


Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: