Ceartă pe buget la Consiliul Judeţean

Aprobarea bugetului Consiliului Judeţean Gorj s-a lăsat cu scandal ieri, după ce consilierii judeţeni ai Partidului Democrat Liberal le-au reproşat social democraţilor unele cheltuieli. Preşedintele Consiliului, Ion Călinoiu, s-a enervat atunci când consilierii PDL, aflaţi în opoziţie, au cerut explicaţii cu privire la banii cheltuiţi fără măsură pentru acţiuni culturale sau pentru documentaţii la proiecte ce nu au finalizare.

Consilierul PDL Tiberiu Trotea a spus nici mai mult, nici mai puţin, decât că aleşii locali sunt luaţi drept proşti atunci când li se pune în faţă un proiect de buget cu cheltuieli nejustificate. Bugetul propriu la judeţului Gorj pe anul 2011 a fost repartizat, ieri, instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean. Ca de fiecare dată când este vorba de bani şedinţele se transformă într-un scandal de proporţii. Problemele au apărut în momentul în care democrat-liberalul Tiberiu Trotea i-a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean să justifice sumele mari alocate Ansamblului “Doina Gorjului” şi Şcolii Populare de Artă. “V-aţi văitat că nu aveţi bani anul trecut dar există excedent bugetar. Ne prostiţi cu aceste sume mari”, s-a revoltat Tiberiu Trotea.

Fără să încerce să justifice banii Ion Călinoiu a replicat faptul că este vorba despre o declaraţie politică. “Este o declaraţie politică şi nu cred că va interesează răspunsurile de moment ce bugetul a fost avizat de toate comisiile. Pe cinstea mea, nu mă aşteptam la aşa ceva din partea dumneavoastră”.

Spiritele s-au încins imediat şi au urmat minute bune de scandal, cu acuze reciproce.

Călinoiu: Vai de capul vostru!

Mai mulţi consilieri PDL au sărit în sprijinul lui Trotea, susţinând că fiecare are dreptul la opinie. Calinoiu i-a tratat „de sus” şi le-a transmis un „vai de capul vostru!”.

Corneliu Gârjoabă, consilier judeţean PDL Gorj, i-a cerut lui Călinoiu să lase aleşii locali să îşi prezinte opiniile. “Are dreptate Trotea, sunt bani mulţi cheltuiţi fără rost”. Enervat la maxim, Ion Călinoiu a replicat: “Să vorbească altul care ştie despre ce este vorba”. Supărat, Gârjoabă a spus răspicat: “Bine că sunteţi dumneavoastră deştept”. “Sunt corect şi cinstit”, a ţinut să menţioneze Călinoiu. 

Şi Dumitru Mareş, tot de la PDL, a încercat să îl calmeze, fără succes, pe Călinoiu. „Ăştia-s propuneri? Nu ştiţi decât să faceţi scandal, nu veniţi cu nimic constructiv, vai de capul vostru”, a spus şeful judeţului.

În cele din urmă scandalul s-a oprit, iar maşina de vot a PSD a mers ca unsă.

CHELTUIELI

La capitolul cheltuielile secţiunii de funcţionare Ansamblul “Doina Gorjului” a primit 1.426 mii lei, Muzeul Judeţean- 1.092 mii lei şi Şcoala Populară de Artă- 980 mii lei. La acestea se adaugă cheltuielile de dezvoltare ale instituţiilor de cultură şi anume: 80 mii de lei pentru Ansamblul “Doina Gorjului”; 90 mii de lei pentru Şcoala Populară de Artă şi 10 mii lei pentru Muzeul Judeţean.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: