Cehii construiesc un câmp de panouri solare la Ţânţăreni

O firmă cehă investeşte la Ţânţăreni într-un parc de panouri solare. Potrivit primăriţei Maria Vasilescu, cehii au vizitat mai multe localităţi, dar au rămas la Ţânţăreni. Afacerea cu cehii îi aduce primăriţei un miliard de lei vechi pe an.

Impresionaţi de primirea făcură, potrivit primăriţei, cehii au hotărât să pună panourile solare la Ţânţăreni. Potrivit acesteia, firma cehă a cumpărat 20 de mii de mp de la un cetăţean şi a concesionat 39 de hectare de la primărie. Vasilescu mai spune că urmează să concesioneze alte 2 hectare. Consilierii au aprobat concesiunea în şedinţa din 7 iunie. Primăriţa a mai spus că realizarea unei noi capacităţi de producere de energie solară aduce la buget un miliard de lei.

„Au cumpărat de la un cetăţean 20 de hectare, au concesionat de la primărie 39 de hectare şi urmează să le mai concesionăm alte 2 hectare. Pe cele 2 hectare vor pune panouri solare, vor realiza un prototip, un exemplu pentru alţi investitori. Pe restul construiesc câmpuri de panouri solare“, a explicat Maria Vasilescu.

Primăriţa nu a putut spune care este valoarea concesiunii, dar ştie că în bugetul local va ajunge un miliard de lei vechi. „Oricum a fost o concesiune mai mare decât preţul pieţei, un miliard anual. Vor fi şi locuri de muncă“.

AVIZ

Primarul Maria Vasilescu a declarat că întreaga investiţie va fi in satul Ţânţăreni. A eliberat deja certificatul urbanism, a fost realizat cadastru, iar acum se lucrează la obţinerea celorlalte avize. Aceasta crede că în septembrie vor începe lucrările.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: