Cei trei „C”, somaţi să prezinte situaţia reală a CE Oltenia

Președintele Institutului de Analiză și Investigații Publice și Politice Gorj, Dan Ilie Morega, invitat într-o emisiune la România TV Gorj, a început să-i tragă la răspundere pe cei trei „C” - Călinoiu, Cârciumaru și Ciurel - despre situația economică a județului Gorj și a Complexului Energetic Oltenia. Morega e de părere că 2013 a fost anul negru al guvernării USL, anul care s-a lăsat 17.000 de persoane fără loc de muncă. Mai mult decât atât, Morega întrevede aproximativ 5.000 de disponibilizări la Complexul Energetic Oltenia.

Reporter: Cum vedeți în acest moment Complexul Energetic Oltenia și ce credeți că se va întâmpla pe viitor?

Dan Ilie Morega: Situația este dramatică la Complexul Energetic Oltenia, iar pentru 2014 se anunță disponibilizări. Întrevăd că vor fi 4.000-5.000 de oameni dați afară. Noi acum suntem în anul negru al guvernării USL, an în care au fost disponibilizate peste 17.000 de persoane și au dispărut o serie de întreprinderi mici și mijlocii. Ce face domnul Călinoiu cu sărăcia? Să explice acest lucru în calitate de șef al județului. Ce face cu sănătatea, ce face cu privatizarea laboratorului? Eu nu-l acuz pe Călinoiu de nimic, dar nu vrea ca Gorjul să ajungă un județ al foamei.

Reporter:  Ce credeți că ar trebui să fie făcut atât pentru județul Gorj, cât și pentru Complexul Energetic Oltenia?

D.I.M: Îi cer lui Călinoiu, care se bagă ca musca-n lapte peste tot, deși zice că CEO este apolitic, ca împreună cu președintele PSD Gorj Cârciumaru și împreună cu Ciurel, cei trei „C”, să spună ce strategie au pentru 2014. Să le spună oamenilor clar ca să știe exact ce-i așteaptă ca să le tihnească și lor sărbătorile sau măcar să știe la ce să se aștepte. Îi cer lui acest Călinoiu să spună ce face el în Biroul Național al PSD pentru a crea alternative de dezvoltare economico-sociale în condițiile în care noi cu mineritul și energia ne ducem la fundul prăpastiei. Ce face cu cei 17.000 de disponibilizați în 2013? Niciodată nu au fost atâția. 

Reporter: Cunoașteți situația economică a Complexului Energetic Oltenia. Ați întrat în posesia unor documente contabile din care să reiese situația reală a CEO?

D.I.M: Ei trebuie să spună exact care este situația economico-financiară a Complexului Energetic Oltenia.  O să le cer situația financiară și contabilă de la CEO în baza legii. Dacă nu o să primesc acest lucru, o să apelez la instanță. Acum Ciurel nu mai este deschis așa cum era pe vremea când era director la Termocentrala Rovinari. Așa ar trebui să fie și acum.

Reporter: Preconizați noi disponibilizări la Complexul Energetic Oltenia, dar angajări?

D.I.M: Ei spun că nu au mai angajat la Complexul Energetic Oltenia. Să fie serios Călinoiu, că de vreo 200 știu eu că au fost vârâți prin Minprest pe posturi  de TESA, și șefa Serviciului juridic de la CEO, când Ciurel zicea că-i dă afară pe toți, numai șefa e angajată nouă.  Curat-murdar. Eu vreau să-i atrag atenția lui Ciurel să fie foarte atent cu ce face.

Reporter: Ce părere aveți de descentralizare?

D.I.M: Ce descentralizare? Este o baroniadă ca să le crească burțile baronilor județului. Pentru că toate vor fi în pixul lor, angajarea șefilor la deconcentrate la fel vor fi în pixul lor, iar oamenii le fel.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: