Cel mai bun jucător al Craiovei este cel mai valoros din Liga 1

Alexandru Cicâldău, „decarul” de la Universitatea Craiova, a avut poarte de un sezon de excepție. El a dus greul și-n atac, după accidentarea lui Koljici, și e primul la toate capitolele ofensive, conform statisticilor echipei oltene.

Oltenii au așteptat cu nerăbdare revenirea lui Elvir Koljici pe teren, acesta fiind principalul marcator al echipei. Dar și Alexandru Cicâldău este evidenţiat ca fiind cel care a dus greul în ofensivă, în absența "vârfului" bosniac, a informat gsp.ro.  În condițiile în care Tudorie, achiziționat la solicitarea lui Bergodi, și Mamut, soluția finanțatorului Mihai Rotaru, n-au dat satisfacție, iar Andrei Ivan și-a intrat târziu în rol, Cicâldău a fost cel care a trecut cel mai des de apărările adverse. O demonstrează nu doar faptul că e golgeterul la zi al Craiovei, cu 10 reușite, 4 mai mult decât Koljici, rămas la nivelul lunii octombrie, când s-a accidentat, și 5 peste Ivan.  „Decarul” alb-albaștrilor e primul din lot la toate capitolele importante, din postura lui de conducător de joc și, până la urmă, de lider al ofensivei.

El a creat cele mai multe ocazii ale Craiovei, 24, cu 3 mai multe decât Nistor, celălalt jucător de bază al echipei, care de la venirea lui Marinos Ouzounidis pe bancă joacă ceva mai retras. Tot Cicâldău este și liderul șuturilor expediate pe spațiul porților adverse, 30, cu 10 mai multe decât Mamut și la 12 distanță de Ivan. Primul și la „pase reușite”, 16 la număr, semn că nu și-a neglijat nici rolul de „distribuitor”, ex-constănțeanul a devenit, pe 21 martie, cel mai valoros jucător din Liga 1. Transfermarkt.de tocmai i-a ridicat cota de piață lui Cicâldău la 6 milioane de euro și a devenit astfel cel mai valoros jucător din Liga 1.

Vizualizări: 1,169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: