Veste excelentă pentru cluburile din Liga 4

Testele rapide COVID-19 vor putea fi folosite în competițiile interne din România a anunțat MTS după discuțiile cu reprezentanții Ministerului Sănătății. Vestea este una foarte bună pentru competițiile de amatori cum sunt cele din fotbalul județean și cel de juniori.

O veste excelentă a fost oferită astăzi marți de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății pentru cluburile sportive. Miniștrii Eduard Novak, respectiv Vlad Voiculescu, au semnat un ordin comun prin care testele rapide COVID-19 vor putea fi folosite de sportivi în competițiile interne.

Acestea erau solicitate de Federația Română de Fotbal pentru ca echipele să-și reducă cheltuielile cu testările PCR împotriva noului coronavirus, obligatorii la două săptămâni. Testele rapide costă mult mai puțin față de celelalte, iar acest lucru va permite și competițiilor de amatori, precum campionatele de Liga a 4-a, să-și reia activitatea.

Ordin comun semnat de cei doi miniştri va deveni aplicabil după ce va fi publicat în Monitorul Oficial al României, a anunțat liga2.ro.

Competiţiile sportive de pe plan intern se puteau desfăşura doar cu obligativitatea folosirii testelor PCR, care produceau cheltuieli mari pentru cluburi. Din acest motiv, multe dintre competițiile de amatori nu au fost reluate. De exemplu, în acest an, doar AJF Arad, a dat drumul campionatului Ligii a 4-a, într-un format inedit față de cele trecute, iar în această săptămână AJF Hunedoara a decis și ea să repornească sezonul de Liga 4.

După acest anunț, probabil tot mai multe AJF-uri vor reuși să dea drumul competițiilor pe care le organizează.

Vizualizări: 1,240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: