Nicio echipă nu mai retrogradează direct din Liga 3

FRF a decis că nici o echipă nu va mai retrograda direct din Liga 3 în acest sezon. Forul condus de Răzvan Burleanu a decis schimbarea sistemului competițional al celui de-al treilea eșalon cu patru etape înainte de finalul sezonului normal.

Federația Română de Fotbal a făcut miercuri, 7 aprilie 2021, un nou compromis de pandemie, prin Comitetul de Urgență compus din Răzvan Burleanu, Gino Iorgulescu și Octavian Goga. Fiindcă activitatea fotbalistică în Liga a 4-a este aproape inexistentă și în acest an din cauza pandemiei, s-a decis să se modifice sistemul competițional al campionatului Liga 3, ediția 2020-2021, cu doar patru etape înainte de finalul sezonului. Nicio echipă din actualul sezon al Ligii 3 nu va mai retrograda direct, fiindcă, mai nou, se vor organiza baraje de menținere/promovare în Liga 3 cu echipele câștigătoare ale jocurilor de baraj între câștigătoarele Ligii 4, a anunţat liga2.ro.

În acest moment, în țară, doar AJF Arad a reluat competiția Ligii a 4-a, iar AJF Hunedoara e și ea pe punctul de a reporni-o pe cea ”înghețată” în toamnă. Deci, doar două AJF-uri dintr-un total de 41, cărora li se adaugă și AMFB. Astfel că, jocurile de baraj între echipele din Liga 4 sunt un vis, fiindcă AJF-urile care nu vor relua competițiile și nu vor disputa un minim de șapte jocuri într-o lună nu au dreptul să desemneze o candidată la barajul de promovare. „Înainte de startul actualului sezon s-a luat decizia, știută până astăzi, că ultimele două clasate din fiecare serie (ocupantele locurilor 9 și 10 din cele 10 serii), împreună cu echipa de pe locul 8 cu cea mai slabă linie de clasament, vor retrograda direct. Echipele CSM Pașcani (Seria 1), CS Balotești (Seria 4), Fortuna Becicherecu Mic (Seria 8) și Industria Galda (Seria 9) erau deja retrogradate matematic după 14 etape, iar acum pot spune bogdaproste după pomana oferită de FRF”, mai scrie sursa citată.

În Gorj Liga 4 nu s-a disputat aşa că nu se poate vorbi de o echipă care să joace baraj de promovare iar din Liga 3 Gilortul Cărbuneşti nu are cum să retrogradeze, fiind pe locuri fruntaşe.

Vizualizări: 517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: