Cel mai mare contract semnat de CJ Gorj

Președintele Consiliul Județean Gorj a semnat miercuri un contract de finanțare pentru reabilitarea a 44 de kilometri de drum județean. “Miercuri am semnat la București contractul de finanțare pentru drumul de 44 de kilometri ce leagă localitățile Vlăduleni, Fărcășești, Urdari, Turceni, Ionești, valoarea totală fiind de 124 de milioane de lei”, a spus președintele Cosmin Popescu.

Acesta a precizat că este cel mai mare contract semnat până acum: “Este cel mai mare contract de finanțare semnat vreodată de Consiliul Județean Gorj pe fonduri guvernamentale, la fel și ca lungime a drumului”.

Președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, a spus că procedurile de achiziție au demarat deja: “Demarăm procedurile de achiziție, pentru a semna cât mai repede contractul de achiziție lucrări, iar banii rămași după aceste proceduri de achiziție să fie redistribuiți tot județului Gorj, tot pentru lucrări de infrastructură”.

Fondurile sunt asigurate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Proiectul prevede nu doar reabilitarea drumului, ci şi a trotuarelor, acolo unde există, precum şi realizarea unor piste pentru biciclete pe o lungime de 2,2 kilometri. De asemenea, vor fi amenajate 34 de staţii de autobuz şi aproape 2.500 de podeţe pentru accesul în gospodării. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 4,712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: