Zeci de fermieri gorjeni vor primi câte 3.000 de euro

Zeci de fermieri din județul Gorj sunt înscriși în programul Tomata 2002. Gorjenii care au optat pentru această formă de sprijin din partea statului trebuie să știe că au un termen limită pentru vânzarea roșiilor, fiind vorba despre cantitatea de 3 tone.

Pentru a putea beneficia de banii promiși de către statul român, cei 21 de fermieri gorjeni trebuie să producă 3 tone de roșii, pe o suprafață protejată de 1.000 de metri pătrați. De asemenea, 15 iunie este termenul limită pentru vânzarea roșiilor.

Directorul executiv al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Gorj, Valentin Priporeanu, spune că suma alocată în 2020 pentru acest program este de 40 de milioane de euro, bani proveniți de la Ministerul Agriculturii.

”La momentul de față, colegii de la Direcția Agricolă ce sunt desemnați pentru a face evaluarea producției au făcut verificări la 4 dintre beneficiari, iar în următoarele 2-3 zile vom termina de verificat. Avem 21 de gorjeni care s-au înscris în Programul Tomata 2020. Data limită este de 15 iunie pentru a vinde cantitatea produsă, iar documentația se poate depune până la data de 30 iunie”, spune directorul Direcției pentru Agricultură Gorj, Valentin Priporeanu.

Suma pe care un fermier o poate primi ca ajutor de minimis este de 3.000 euro.

Vizualizări: 1,590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: