Cele două tabere din România: răul și antirăul, fără bine

Stilul distructiv de făcut politică în România n-a fost inventat de la Băsescu încoace prin ”antibăsism”, să fim serioși. Antiiliescismul a fost primul, ușor de confundat cu anticomunismul. Primul semn că la noi se poate doar distruge, nu și construi, a venit în 1996. Cu câtă speranță am așteptat schimbarea! Ce freamăt, ce murmur, ce zbucium! Câtă dorință de nou și de noi! Scena a fost tragică. Afundare în criză, incompetență, un mandat trist încheiat de-a dreptul penibil cu celebrele vorbe ”M-a învins Securitatea!”. Atât de trist încât poporul confuz a revenit la Iliescu, spășit. Ca și Băsescu ulterior, măcar ăla părea că ține hățurile în mână, ce mai conta că îndreaptă caleașca spre prăpastie?

După cele trei mandate (?!) regulamentare, Iliescu a plecat și-a venit celălalt chel. Personalitate suficient de marcantă încât adversarii să-și facă un scop din a-l, ați ghicit, distruge. Uitați-vă în sondaje. Nu USL-ul are 60%, ci antibăsismul. USL-ul, ca și PDL-ul, a demonstrat că nu e în stare de nimic. Ba mai mult, USL-ul a demonstrat că e în stare de mult rău. A devenit tot mai la modă să spui, așadar, că USL-ul face rău. USL-ul, dacă stai să te gândești, e un fel de Băsescu din partea cealaltă. Doar că, neavând animalul politic necesar și exponențial, ei se luptă cu toate forțele, cu armata. Și ce face dreapta în timpul ăsta?

Dreapta românească s-a molipsit de la adversari și va inventa ”alianța anti-USL”. Exact de asta avea țara nevoie! Încă ceva ”anti”. Să mai distrugem nițel, să mai omorâm ceva ca să trăim noi, pe urmă om mai vedea ce facem. Dacă are USL-ul vreun plan pentru când Băsescu va dispărea? N-are. Dacă are alianța de dreapta vreunul pentru când USL-ul va dispărea? N-are. De ce? Nu se pricep. De aia zic, să ascultăm fain frumos de Europa, când ne mai zice chestii. Am auzit că Roma, Parisul, Berlinul și Madridul arată mișto, deci trebuie că se pricep mai bine ca noi.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: