Cele mai mari legume, la Ziua Recoltei

Primăria Turceni va sărbători sâmbătă Ziua Recoltei în stil neobişnuit. Toţi agricultorii de pe raza localităţii vor avea ocazia să-şi expună cele mai mari şi mai frumoase legume cultivate de ei. Gospodinele se vor întrece şi ele în mâncăruri tradiţionale care mai de care mai gustoase. La final, producătorul cu cea mai mare specie de legumă va fi premiat de primărie.

„Ziua Recoltei” la Turceni se lasă mâine cu tot felul de concursuri astfel încât agricultorii din localitate să se mândrească cu speciile care se cultivă în zonă. „Vor fi şi premii din partea primăriei Turceni pentru cea mai mare specie. Printre exponatele de mâine se numără împletiturile din nuiele şi din foi de porumb, butiile cât palma, oalele de pământ, ţesăturile din lână, toate acestea alături de legumele şi fructele de toamnă cele mai mari şi mai sănătoase”, a declarat Ion Iordache, primarul din Turceni.

Ziua se va încheia cu o masă câmpenească pregătită cu măiestrie de gospodinele din localitate şi care se vor întrece şi ele în reţele culinare numai de ele ştiute. „Cele mai mari produse care vor fi expuse le vom dona oamenilor săraci din oraş şi vom organiza şi o masă câmpenească. Gospodinele din oraş se vor întrece în ale gătitului astfel încât să impresioneze populaţia care va degusta mâncărurile”, a adăugat primarul.

Fiecare producător prezent la manifestare va fi premiat de primărie cu câte o diplomă de participare dar şi sume de bani.   

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: