Cenaclul „Alma” activ din nou

Studenţii care scriu din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” şi nu numai vor avea din nou posibilitatea să îşi citească poeziile şi eseurile în faţa altor studenţi dar şi profesori şi să-şi primească criticile cuvenite. Toate astea în cadrul cenaclului „Alma” care s-a deschis din nou iubitorilor de cuvinte începând de aseară.

Liga Studenţilor din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” pe lângă alte multe activităţi pe care le desfăşoară, s-a hotărât să relanseze şi cenaclul „Alma”. Acest cenaclu a fost înfiinţat de Valentin Taşcu şi Ion Popescu-Brădiceni dar şi cu sprijinul studenţilor iar acum relansându-l se vrea a fi un cenaclu al studenţilor, profesorilor dar şi a celor încă liceeni. „Noi ne-am gândit că este o ocazie nemaipomenită oferită în special tinerilor care scriu dar şi studenţilor pentru că, aşa cum îmi place mie să spun, universitatea noastră este ea însăşi o mamă care ne hrăneşte şi ne creşte frumos”, a declarat Alexandra Mănescu, coordonatoarea cenaclului.

Aseară a avut loc prima şedinţă a cenaclului la Facultatea de Litere şi Ştiinţe Sociale în care au fost prezentate momente de poezie, muzică, o lansare de volum „Alma” cu poeziile celor care au citit în şedinţele anterioare ale cenaclului. Corina Holingher a fost cea care s-a ocupat îndeaproape de tipărirea volumului iar cei şase studenţi autori şi-au primit criticile. Nume mari ale culturii gorjeneşti au fost şi ele invitate la deschidere printre care Alexandra Andrei, Viorel Gârbaciu, Ion Cepoi, Ion Popescu-Brădiceni, Spiridon Popescu, George Brebenel şi mulţi alţii. De asemenea au fost cel puţin trei momente surprize şi un moment esenţial în memoria lui Valentin Taşcu.

Cenaclul o să se desfăşoare săptămânal şi sunt aşteptaţi toţi elevii, studenţii dar şi profesori care au ceva de spus şi de dăruit oamenilor în ceea ce priveşte poezia şi proza. „Am vrea să fie câte o şedinţă de cenaclu în prima săptămână a fiecărei luni şi credem noi că miercurea ar fi cel mai potrivit pentru a fi prezenţi şi cei de la Columna”, a declarat Alexandra Mănescu.

Cenaclul „Alma” îi aşteaptă pe toţi cei care mânuiesc cu pricepere cuvintele frumoase dar şi pe cei care vor să facă din asta o pasiune iar de data aceasta, cred organizatorii, o să fie un cenaclu trainic şi plin de momente frumoase. „Noi vrem să fie cât mai longeviv şi să fie „metafora obsedantă” pentru cei care au simţ creativ”, a declarat Alexandra Mănescu.   

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: