Centru de permanenţă la Câlnic, de la 1 martie

Cei aproximativ 2.300 de locuitori ai comunei Câlnic vor putea beneficia de servicii medicale în cadrul unui centru de permanenţă. Potrivit autorităţilor locale, centrul de permanenţă va deveni funcţional începând cu data de 1 martie. Aici îşi vor desfăşura activitatea cinci medici de familie care au pacienţi atât din Câlnic, cât şi din comunele învecinate.

Primăria Câlnic a făcut demersurile în vederea înfiinţării unui centru de permanenţă, în centrul comunei, în incinta actualului cabinet medical. „La solicitarea locuitorilor am făcut demersuri şi am obţinut aprobări pentru înfiinţarea unui centru de permanenţă care să asigure asistenţa medicală inclusiv în week-end şi în zilele de sărbători legale. Pe raza comunei noastre avem foarte multe persoane vârstnice cărora le este foarte greu să se deplaseze la spitalele din Târgu Jiu sau Motru în cazul în care au probleme de sănătate sâmbăta sau duminica. Centrul de permanenţă va deveni funcţional începând cu data de 1 martie”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

În cadrul centrului de permanenţă îşi vor desfăşura activitatea prin rotaţie cinci medici care au arondaţi atât pacienţi din Câlnic, cât şi din comunele limitrofe. În centrul de permanenţă asistenţa medicală este asigurată de către medicii de familie începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15.00-08.00. În zilele de sâmbătă şi duminică, precum şi în zilele de sărbători legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08.00-08.00, a doua zi.

Vizualizări: 249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: