Centru de sănătate multifuncţional la Bumbeşti-Jiu

Clădirea în care a funcţionat spitalul din Bumbeşti-Jiu are mari şanse să fie transformată într-un centru de sănătate multifuncţional. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj a trimis mai multe notificări autorităţilor de la Bumbeşti-Jiu, însă nu au primit nici un răspuns. Constantin Bobaru susţine că nu avea nevoie de aceste înştiinţări.

Ministerul Sănătăţii a aprobat înfiinţarea de centre de sănătate în judeţul Gorj acolo unde este nevoie de ele. Un centru de sănătate multifuncţional unde pot merge urgenţele şi unde se pot face internări de o zi ar putea fi înfiinţat în locaţia unde până acum câteva luni a funcţionat Spitalul din Bumbeşti-Jiu. „Putem să înfiinţăm în Gorj centre de permanenţă şi de sănătate. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu primarul din Bumbeşti-Jiu, cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate pentru a discuta despre înfiinţarea unui centru multifuncţional la Bumbeşti-Jiu. Noi i-am trimis adrese primarului de Bumbeşti-Jiu şi Consiliului Local, dar nu am primit răspuns. Probabil edilul merge în continuare pe înfiinţarea unui spital privat. În centrul multifuncţional se pot face analize, radiografii, alte investigaţii simple şi internări de o zi”, spune Marius Boeriu, director DSP Gorj.

DERANJAT

Primarul din Bumbeşti-Jiu susţine că nu avea nevoie de aceste notificări pentru că lucrurile erau ştiute şi de autoritatea locală. Mai mult decât atât, Bobaru vrea ca la Bumbeşti-Jiu să funcţioneze şi un spital privat. „Deocamdată nu au apărut normele de aplicare şi în plus trebuie să mă consult şi cu consilierii locali. Dacă este să înfiinţăm un centru multifuncţional, am putea face şi un spital privat pentru că locaţia este mare şi avem loc suficient”, spune Bobaru

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: