Centrul de Permanenţă Ţicleni, la mare căutare

Centrul de Permanenţă Ţicleni s-a dovedit a fi util cetăţenilor din zonă şi nu numai. Circa  1200 de persoane din zonă, dar şi din alte localităţi au primit îngrijiri medicale în această unitate în primele şase luni de la funcţionare. Începând de anul acesta, oamenii care au nevoie de ajutorul medicilor şi asistenţilor de aici au la dispoziţie şi un număr de telefon direct pe care îl pot apela în caz de urgenţă.

Cele 10 persoane care asigură permanenţa la noul centru din Ţicleni, 5 medici şi 5 asistenţi, oferă servicii medicale la câteva sute de cetăţeni din zonă în fiecare lună. Centrul de permanenţă a devenit funcţional în luna iunie a anului trecut şi s-a dovedit a fi util locuitorilor oraşului, mai ales că nu mai trebuie să se deplaseze la Târgu Cărbuneşti pentru consultaţii şi tratament. „În weekend şi în toate zilele de la ora 16 până la ora 8  este în permanenţă un doctor şi o asistenţă. Se pot efectua consultaţii şi la domiciliu. Pentru cine nu are transport şi nu se poate deplasa avem o salvare care se deplasează la domiciliu, iar dacă este nevoie de tratament se prescrie reţetă. Au fost cazuri şi de la Cruşeţ care au venit aici, probabil au avut treburi pe aici şi s-au simţit rău. Lunar, circa 200 de persoane primesc ajutor medical de la medicii şi asistenţii centrului”, a spus Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni.

Pentru ca pacienţii să poată lua legătura în timp real cu medicii de la centrul de permanenţă a fost înfiinţată o linie specială. „Avem şi un număr de telefon disponibil din acest an. Cetăţenii pot să sune la 0253-234.456, numărul centrului de permanenţă. Pot să apeleze şi la numărul unic de urgenţă 112 dacă este vorba de complicaţii majore”, a mai spus primarul din Ţicleni.   

Salariile cadrelor medicale ale centrului de permanenţă sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, iar utilităţile şi celelalte cheltuieli, care se ridică lunar la circa 1000 de lei, sunt asigurare de către primărie.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: