Centrul Maternal, plin până la refuz

Situaţie fără precedent la Centrul Maternal din Târgu-Jiu! În această perioadă instituţia este supraaglomerată, capacitatea instituţiei este 8 mame cu 8 copii, iar în acest moment la Centrul Maternal sunt 10 mame cu 20 de copii si o minoră gravidă. Şi celelalte două centre din judeţ sunt pline până la refuz.

Directorul centrului, Gheorghe Milosteanu a declarat că situaţia este fără precedent, iar reprezentanţii instituţiei se văd nevoiţi să facă faţă acestor presiuni sociale, pentru că fiecare caz în parte este important şi femeile nu pot fi lăsate cu copiii pe drumuri. Reprezentanţii centrului susţin că sunt îngrijoraţi de faptul că numărul naşterilor în rândul tinerelor cu vârste tot mai fragede creşte simţitor. ”Centrul Maternal din Târgu-Jiu, în acest moment, este supraaglomerat. N-au fost niciodată atâţia beneficiari câţi sunt în prezent. Sunt găzduite acum 10 mame, cu 20 de copii şi o gravidă. Iată că acest fenomen începe să persiste şi pe noi chiar ne îngrijorează acest lucru. Trebuie să se găsească soluţii şi la nivelul autorităţilor locale.”, a declarat Milosteanu.

10 mame, 20 de copii şi o gravidă

Conducerea centrului a fost nevoită să mai înfiinţeze un dormitor, astfel încât în centru să aibă loc cele 10 mame cu cei 20 de copii ai lor, plus gravida care va naşte peste o lună. ”Dacă până acum, cuplurile mamă-copil stăteau câte unul în cameră, acum trebuie să stea câte două, împreună cu copiii lor. Am mai înfiinţat încă un dormitor, la parter, în aşa fel încât să putem face faţă tuturor solicitărilor“, spune Milosteanu.

Acesta spune că nu putea lăsa tinerele în stradă. ”Capacitatea Centrului Maternal este de 8 mame cu 8 copii, dar situaţia actuală ne-a obligat să găzduim concomitent un număr mult mai mare şi trebuie să facem faţă acestei presiuni sociale, deoarece toate cuplurile mamă-copil care au ajuns în centru, efectiv aveau nevoie de intervenţia şi sprijinul instituţiei noastre de protecţie socială”, a precizat Gheorghe Milosteanu, directorul centrului.

AGLOMERAŢIE

Directorul Milosteanu a spus că şi celelalte două centre maternale, cele din Novaci şi Cărbuneşti, sunt tot arhipline. La Târgu-Jiu, mamele stau câte două în camere. „În acest moment, în centru este găzduită o mamă cu cei patru copii ai săi şi o alta cu 3 copii. Mai sunt două centre maternale la Novaci şi Târgu Cărbuneşti dar şi acolo e supraaglomeraţie”, a precizat Milosteanu.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: