CEO: Greenpeace vrea să ne închidă

Compania energetică susține că organizația Greenpeace a informat Agenția de Protecție a Mediului (APM) Gorj că scopul acțiunilor întreprinse este de a închide Complexul Energetic Oltenia. După legislație, ANRE, Transelectrica și secetă, CE Oltenia a mai adăugat un vinovat pe lista responsabililor de situația grea a producătorului de energie: Greenpeace.

Organizația de mediu a reușit să blocheze în instanță extinderea unor cariere din CE Oltenia, prin anularea unor avize date de APM Gorj. Într-un comunicat de presă, CE Oltenia susține că agențiile de mediu din județele unde își desfășoară compania activitatea au solicitat participarea Greenpeace la ședințele Colectivului de Analiză Tehnică privind procedura de evaluare a impactului asupra mediului, în vederea emiterii acordurilor sau autorizaţiilor de mediu pentru scoaterea din fondul forestier, prin defrișare, a unor suprafete in scopul continuarii lucrarilor in perimetrele miniere, dar nu a participat niciodată.

Greenpeace a avut o campanie agresivă împotriva CE Oltenia, arătând că nu și-a respectat angajamentele față de locuitorii din satul Submaidane din Turceni, care în decembrie 2013 au fost inundați de cenușa de la termocentrală. (M.B.)

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: