CEO nu are un milion de euro pentru construirea caselor sinistraţilor

Cele treizeci de familii care au câştigat în instanţă reconstruirea caselor din Seciurile acuză CE Oltenia că nu pune în aplicare decizia judecătorilor. A trecut un an de atunci, dar oamenii sunt încă în aşteptare. Directorul general Laurenţiu Ciurel spunea atunci că reconstruirea caselor ar costa compania circa un milion de euro, ceea ce nu reprezintă o cheltuială mare pentru producătorul de energie. „Dacă o să ajungem vreodată să fie o problemă pentru CE Oltenia o vatră de 31 de gospodării, probabil că suntem în pragul închiderii“, spunea atunci directorul. Cert este că până acum nu s-a făcut nimic, iar Asociaţia „Sinistrații din Satul Seciurile“ ajung tot la judecători.

În iulie 2013, un număr de 31 de locuitori din Seciuri, constituiţi într-o asociaţie condusă de fostul viceprimar din Roşia de Amaradia, Cristian Ciocan, au obţinut în instanţă o decizie prin care CE Oltenia este obligat să le refacă gospodăriile, distruse la alunecarea de teren din 2006. Instanţa a dat dreptate sătenilor care au susţinut în sala de judecată faptul că unitatea minieră este vinovată de dezastrul din 2006. CE Oltenia a făcut ulterior o cerere în anulare, dar a pierdut.

Cert este că producătorul de energie nu a dat până acum semne că ar vrea să pună în aplicare decizia instanţei. „Aşteptăm să ni se construiască locuinţele aşa cum le-am avut. Am câştigat, avem hotărâre definitivă, nimeni nu ia o măsură, deşi e un an de când s-a stabilit. Eu am improvizat un dormitor în care locuiesc, un dormitor în care locuiesc cu soţia şi fetiţa“, a declarat presei un localnic din Roşia de Amaradia. Alţii au povestit că pământul a fugit din nou. „A fugit pădurea acolo, numai crăpături. Am cheltuit sume de bani şi nu ne dau nimic. Am avut două case mari şi din nouă nu a scăpat niciuna“, a spus o femeie.

Cristinel Ciocan, preşedintele asociaţiei sinistraţilor, spune că a aşteptat destul ca societatea energetică să pună în aplicare hotărârea judecătorească de anul trecut. „Am câştigat definitiv şi irevocabil. Conform hotărârii trebuie să ne construiască 31 de case. A trecut un an şi CE Oltenia refuză să pună în aplicare hotărâre judecătorească“, a explicat acesta. Pe rolul instanţei a apărut deja un nou proces împotriva CE Oltenia.    

CE SPUNEA CIUREL

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, declara la vremea respectivă că societatea pe care o conduce poate suporta reconstruirea celor 31 de case de la Seciuri, costurile ridicându-se la aproape un milion de euro. „Dacă o să ajungem vreodată să fie o problemă pentru CE Oltenia o vatră de 31 de gospodării, probabil că suntem în pragul închiderii. Nu este o problemă aşa mare. Nu se va face într-o zi, o săptămână, o lună, ci după un plan de investiţii pe un an“, a declarat Ciurel acum un an.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: