CEO spune că este OBLIGAT să facă lucrări cu ISPE şi Romelectro!

Complexul Energetic Oltenia susţine că are contracte cu Romelectro şi Institutul de Studii şi Proiectare Energetice (ISPE) pentru că aşa prevăd diverse legi sau protocoale din ţară!!!! Cele două firme, ISPE şi Romelectro, au legătură cu oameni din apropierea premierului Victor Ponta, după cum a arătat Hotnews. Conducerea complexului se apară şi spune că cele două firme au avut contracte în minerit şi energie indiferent de regimul politic.

Un consilier al premierului Victor Ponta, Dan Ioan Gheorghiu, a obţinut zeci de contracte la CE Oltenia pentru firma sa. Gheorghiu este acţionar la ISPE SA, dar este asociat şi la Romelectro, o altă societate abonată la banii complexului. Gheorghiu este din 2012 consilier onorific al lui Victor Ponta şi ulterior i-a devenit şi vecin de apartament.

CEO zice că cele două firme au monopol

Într-un comunicat de presă, CEO Oltenia susţine că atât Institutul de Studii şi Proiectare Energetice (ISPE), cât şi Romelectro au contracte pe domeniile de proiectare şi pe modernizări în energie pentru că sunt singurele care pot face acest lucru! Practic, cele două firme au monopol pe domeniilor lor, după cum explică societatea. ISPE este proiectantul general al Sistemului Energetic Naţional din 1959 şi bineînţeles şi al termocentralelor din cadrul CE Oltenia. CEO invocă  aplicarea legilor nr. 129/1992, 64/1991 si 8/1996 privind dreptul de proprietate intelectuală. Astfel, „din motive tehnice sau pentru motive legate de protecţia unor drepturi de exclusivitate, contractele de achiziţii pot fi atribuite numai unui anumit operator economic”, mai arată CEO. Totodată,complexul energetic spune că nu poate face vreo lucrare fără acordul proiectantului general, adică ISPE. Complexul a dezvăluit sumele pe care companiile din Gorj le-au plătit către ISPE din 2009 până acum. Din situaţia CEO rezultă că cei mai mulţi bani i-a încasat ISPE din minerit şi energie în 2010. “Menţionăm că acest tip de contracte au fost încheiate, de-a lungul anilor, de toate societăţile din sistemul energetic. De exemplu, raportat la fostele entităţi care se află în componenţa CE Oltenia, valorile contractelor încheiate cu ISPE sunt: 2.9 mil lei in 2009; 9.7 mil lei in 2010; 4.2 mil lei in 2011, 4.1 mil lei in 2012, 4 mil lei in 2013, 2 mil lei in 2014, 0.36 mil lei in 2015”, susţine compania.

Cât despre Romelectro, CE Oltenia susține că are lucrări pentru implementarea lucrărilor de mediu deoarece doar această firmă are licență pentru implementarea acestor soluții! “Romelectro Bucuresti deține protocolul de exclusivitate încheiat cu firma Eggy Ungaria-deținătorul licenței pentru implementarea în România a tehnologiei de evacuare a cenușii în soluția de șlam dens, contractele fiind atribuite în perioada 2008-2011”, se arată în comunicatul de presă. Complexul susține că a suplimentat contractele Romelectro pentru că au apărut lucrări ce nu au fost incluse în planul inițial. Însă argumentul final al CEO pentru a explica zecile de milioane de lei date ISPE și Romelectro este acela că și ceilalți au dat contracte acestor societăți. “Atât ISPE, cât și Romelectro au derulat contracte cu toate societățile din sistemul energetic, de la punerea in funcțiune a instalațiilor până în prezent, necondiționat de anul 2012 sau de vreun regim politic”.

Vizualizări: 303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: