Cererea de arestare a lui Condescu, judecată înainte de alegeri

Tribunalul Olt, desemnat de Curtea de Apel Craiova să judece procesul celor doi foști șefi de la Pandurii, a stabilit ca marți, 20 mai, să ia în discuție propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj de arestare preventivă a lui Marin Condescu și Viorel Temelescu.

În ultimele zile de campanie electorală, înainte de desfășurarea a două runde de alegeri importante la nivel de județ, cele europarlamentare și cele anticipate pentru un post de senator, minerii și energeticienii nu vor mai căsca gura doar la promisiunile politicienilor, ci vor urmări cu interes și ce anume vor decide magistrații pentru foștii lor șefi, acuzați de multe ori că s-au opus actualei puteri.

Marin Condescu și Viorel Temelescu sunt considerați de către procurorul care i-a trimis în judecată ca fiind un pericol public, motiv pentru care cere arestarea preventivă a lor, o astfel de solicitare nefiind formulată până acum în nici un alt dosar demn de interesul opiniei publice. Cei doi sunt acuzați că au prejudiciat Clubul Pandurii cu milioane de lei, o cerere de arestare a lor fiind formulată de același procuror și în noiembrie anul trecut. Atunci două instanțe de judecată au respins propunerea de arestare pe motiv că la dosar nu există probe, acum fiind demn de urmărit dacă, între timp, după descinderi și interogatorii, anchetatorii au găsit dovezile pe care le căutau.

„Față de modalitatea în care s-au comis faptele, natura relațiilor sociale vizate, impun concluzia că lăsarea în libertate a inculpaților generează o stare de insecuritate socială, prezentând un pericol concret pentru ordinea publică , probele de la dosar constituind probe certe în acest sens. (…) În concret, lăsarea în libertate a inculpaților poate crea riscul exercitării presiunii asupra unor martori din cadrul Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, cât și alterarea unor probe, având în vedere că inculpații au întocmit și pe parcursul urmăririi penale acte fictive care nu reflectă realitatea, pe care le-au folosit”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj înaintat spre judecată Tribunalului Olt.

Verdictul pe care magistrații de la Slatina îl vor da nu va fi definitiv, dar în cazul în care instanța va decide o arestare preventivă a celor vizați de acest dosar, cei în cauză vor fi introduși imediat în spatele gratiilor. Dacă Parchetul pierde și această bătălie, lupta se mută apoi la Curtea de Apel Craiova, instanță care va decide dacă judecarea foștilor șefi de la Pandurii se poate face cu ei în libertate sau nu, verdictul respectiv putând fi dat, cel mai probabil, după alegerile din 25 mai!

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: