Cetăţenii din Licurici pot construi fără griji

Autorităţile locale din comuna Licurici au actualizat în ultima şedinţă de Consiliu Local Planul Urbanistic General (PUG) al localităţii. Acest document urma să expire, iar în cazul în care s-ar fi întâmplat acest lucru, niciun cetăţean de pe raza comunei nu ar mai fi putut construi nimic. Toată documentaţia a fost făcută de o firmă specializată în domeniu.

Planul Urbanistic General al comunei Licurici expira după zece ani în care nu mai fusese actualizat, așa că autoritățile locale au contractat o firmă care să le refacă documentația. Potrivit viceprimarului localității Licurici, Constantin Postelnicu, refacerea PUG-ului era extrem de importantă pentru comunitate. ”Fără acest document nu se poate construi absolut nimic, nu numai oameni, orice instituție. Asta în condițiile în care numărul construcţiilor a crescut în localitate de la an la an. Fiecare își mai face ceva prin gospodărie, o anexă, și în lipsa planului urbanistic general nu se pot elibera autorizații de construcții”, a spus Constantin Postelnicu, viceprimarul localității Licurici.
Autoritățile spun că sunt foarte mulți cetățeni plecați la muncă în străinătate și acesta este adevăratul motiv pentru care oamenii mai construiesc câte ceva. Fac bani peste hotare și se întorc în locurile natale să mai renoveze din casele părintești, dar să și construiască altele noi. ”Sunt foarte mulți tineri plecați la muncă în străinătate. Nu se întorc definitiv acasă, se întorc în concedii și cu această ocazie mai fac câte ceva prin gospodărie. Sunt slabe șanse să se întoarcă definitiv acasă”, a spus Constantin Postelnicu, viceprimarul localității Licurici.

Vizualizări: 382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: