Cetățenii pot organiza, gratuit, evenimente la căminul cultural

Cetățenii comuna Văgiulești beneficiază de gratuitate la căminele culturale din comună dacă doresc să defășoare în aceste clădiri nunți, botezuri, pomeni, majorate au alte evenimente. Primarul Constantin Pîrjol susţine că nu vrea să împovăreze și mai mult cetățenii punând taxe pe aceste clădiri, imobile care au fost ridicate de altfel din banii proveniți din taxele și impozitele plătite de către aceștia.

Pe raza comunei Văgiulești funcționează două cămine culturale, în satele Covrigi și Văgiulești. Ambele imobile au fost modernizate recent și echipate, cu fonduri europene. Autoritățile locale pun la dispoziția cetățenilor, gratuit, aceste imobile pentru a organiza acolo evenimentele importante din viața lor. "Căminele culturale au fost reabilitate, pe surse proprii din punct de vedere fizic, al construcţiilor. Le-am și dotat, pe fonduri europene. Dispun de scaune, de absolut tot ce trebuie, dotare IT. Tot ceea ce este necesar ca să desfășoare activități culturale. În zona Văgiulești, în zona Covrigi mai puțin s-au obișnuit, dar aici au început deja foarte mulți cetățeni, vin să-și facă onomastica, chiar și botezuri am avut, chiar și pomeni au fost, care s-au desfășurat în sala căminului cultural", a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiulești.

Autoritățile locale spun că nici nu au de gând ca pe viitor să pună vreo taxă pentru folosirea căminelor culturale de către cetățenii comunei. "E un local care arată bine, spațios, curat. Nu am perceput taxă și nici nu avem în intenție. Până la urmă e o chestie de sprijin și care nu trebuie să o urmărim neapărat. Cred că aceste acțiuni culturale și care țin de cetățeni nu trebuie să-și atingă obiectivul economic, să câștigăm ceva, intrând în sfera aceasta riscăm să pierdem. Ce zice omul dacă îi mai luăm 100-200 de lei? Nu cred că acolo este câștigul nostru", a mai spus primarul comunei Văgiulești, Constantin Pîrjol.    

Galerie foto


Vizualizări: 566

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: